Reklama

Alergie na obiloviny

Hanka (Út, 11. 7. 2017 - 13:07)

Alergií na obiloviny přibývá. Jedná se o alergii na lepek. Současné vyšlechtěné druhy obilí ho obsahují větší množství než dříve ( v pekárnách se lépe peče z obilí s vysokým obsahem lepku). Na druhou stranu jsou i teorie, že alergie na obiloviny není vždy alergií na lepek, ale na herbicit glyfosát (roundup), který někteří zemědělci používají před sklizní na postřik pšenice (aby rychleji doschla). O negativním vlivu glyfosátu na zdraví je napsáno již mnoho článků, Evropský parlament ho chtěl na základě vědeckých studií zakázat, ale Evropská komise mu dala ještě na 18 měsíců zelenou (bude se znovu rozhodovat koncem roku 2017).

Granvin (Čt, 11. 2. 2010 - 15:02)

Ono nebude potřeba řešit jen alergii na obiloviny, ale celkově trávení a činnost střev. Je potřeba aby lékaři specifikovali problematické obiloviny, protože mezi nimi jsou značné rozdíli a některé jsou více či minimálně alergení. Prozatím používejte naturální rýži. Ale bylo by vhodné začít ty potíže léčit jako celek.

Hanka (Čt, 11. 2. 2010 - 08:02)

Dobrý den, zjistili u mě nedávno alergii na obiloviny, ale sama nevím, co si podtím představit. Ještě mi nedokončili zbytek testů, tak jsem se zatím nevyptávala co smím jíst a co raději ne. Můžete mi někdo poradit, co je vhodné? Zároveň jsem před 2ma roky trpěla chronickým zánětem jícnu, myslíte, že mi to mohla způsobovat právě ta alergie na obiloviny? A souvisí s tím vším zácpa? Bohužel jí často trpím a celkově hodně nadýmáním. Děkuji za odpověď

Reklama

Přidat komentář