Reklama

Cukr a pozdější potíže

ShabbaTot-Jahoda (Út, 15. 9. 2020 - 04:09)

a taky pozor na pivo.Jedno jediné pivo má v sobě obsah 13 kostek cukru.Takže když si někdo dá více piv,tak to je 13 x více ....to at si každý vynásobí dle své spotřeby.Alkohol je velice kalorický,třeba deci sladké kořaly má v sobě energetický obsah jednoho oběda,takže 3 deci kořaly kaloricky na celý den,otázka ale zní,jestli to tak je v reálu.....,protože se k tomu i jí jinde a jak se chytne slina při chlastání,pivo k temu a uděné a kachna,husa,sladkosti a již je zaděláno na cukrovku.Takže na alkohol pozor!Já alkohol nepožívám již 2 měsíce a ono co?Vůbec mě to pivo neschází a dobry pocit z pití piva jsem kompenzoval sportem ,po tom se taky moc dobře cítím.Sport je velice důležitý,protože krom inzulínu z slinivky je to pouze pohyb a sport,který pálí nadměrné množství glukozy v krvi.Jiná možnost není,teda pokud se inzulín nenasadí uměle přes lékaře.Toho jsem já ale ušetřen,cukr si hlídám a reguluji sportem,dietou a ono to docela jde,na lačno i 6,3 a někdy i 9,to podle teho jak držím dietu večer před tím.Potraviny které nezvyšují glukozu jsou zde na Doktorce dobře popsány,já preferuju zeleninu a celozrnné pečivo a po 17 00 večer se snažím již nejíst.Tělo se čistí,regeneruje a pálí škodliviny což příjem potravin zastaví.Pokud něco k jídlu,tak maximálně nějaké jabko,pomeranč,okurek,zeleninu všeobecně a ono to taky zasytí.Já si dělám salát....nastrouhám okurky,rajčata,ostré papriky,nakrájím půl cibule a přidám česnek a to hlad u mě zažene spolehlivě.Jo a ještě jsem přestal z potravin jíst uzeniny z obchodů jako jsou salámy,klobásy plné Éček a jiné chemie,je to sajrajt a dlouhodobé užívání škodí zdraví.Éčka v salámech jsou třeba k tomu,aby se to nekazilo a k tomu je třeba zabránit množení bakterií v potravinách ,jenže při dlouhodobém požívání těchto potravin Éčka napadají i střevní mikrofloru a člověk může snadno onemocnět přes trávení.Pokud uzené,dělat si to doma jako já a vědět co se do teho dává.Já dávám pouze česnek,sůl ,maso a je to přírodní,BIO a vím co žeru.Lepší jak vepřové je udit hovězí,je to dietnejší .

Martina (Čt, 24. 5. 2018 - 22:05)

Anno, pro mě bylo dramatické dříve tak 50-100g/den cukrku, nyní když si občas dám, tak max 20/den

Martina (Čt, 24. 5. 2018 - 22:05)

já s cukrem přestala před půl rokem a dám si jednou za čas, po tom co jsem dříve jedla, se to ani více už stravovat nedalo, teď jsem díky světu zdraví o 7kg lehčí

pro ostatní (Út, 2. 12. 2008 - 07:12)

Že není cukr jako cukr, to by mohli lékaři vědět.Že jednoduché cukry se netráví, ale okamžitě jdou do krevního oběhu a pak do očí, nervových zakončení aj., to taky.

Složité cukry sa musí rozložit v trávicím traktu a to nějakou dobu trvá. Že je to plynulý proces, který nezpusobuje šok. Mozek je plynuje zásobován cukrem . Nevyvolává nezvladatelnou chuť na sladké.

Na rozdíl od jednoduchých cukru /řepný, ovocný, hroznový, z medu, mléka.../, které vyvolajú okamžitou reakci slinivky, vyloučení velkého množství insulinu a pak hypoglykemii a k velké chuti na sladké.
Když se toto opakuje příliš často, dojde k vyčerpání slinivky a k diabetu.'

pro coronera a (Po, 1. 12. 2008 - 11:12)

No vymlouvat makrobiotikům jejich názory opravdu nemá smysl :-((, ale doporučuji nahlídnout na www.makrobiotika.info,...
průměrně ineligentní člověk žasne - zde se čtenář např. dozví, že očkovat děti je špatné, lékaři jsou většinou jedovaté zmije,..léčí se ziskem pro farmaceutické firmy,makrobiotické jídlo je to nejsprávnější a obilí se transformuje na potřebné vitamíny a minerály, více pít je špatné a jít na WC více jak 4 x za den není dobré,...
no a tak si říkám že že ti lidé jsou již jako sekta, nemyslí, transformují pouze myšlenky pí. Průchové a dalších "úžasných" lektorů mykrobiotiky, mají již úspěšně vymytý mozek,...'

Granvin (Pá, 28. 11. 2008 - 22:11)

Předesílám, že proti makrobiotice samotné za určitých okolností nic nemám a sám z ní trochu čerpám.

Doporučuju si přečíst nějaké knihy od paní Průchové. Místy se opravdu pobavíte (pokud máte alespoň nějaký přehled o problematice), a pochopíte lidi jako je coroner a jejich názory.
A hlavně se jim jejich názory nesnažte vymlouvat, nemá to smysl. To spíš přesvědčím hospodského balíka nad flákotou masa, aby se stal vegetariánem a přestal chlastat, než makrobiotika aby přijmul, že i jiné výživové směry mohou být dobré.'

pro coronera a (Pá, 28. 11. 2008 - 11:11)

No coroner má velmi úzké a omezené myšlenkové pochody, je to makrobiotik a jiný výživový směr neuznává, takže z toho pramení i jeho názory a odpovědi.
Možná by stálo za to připomenout všem makriobiotikům, aby uznávali i jiné názory a nevnucovali všem pouze jejich dogma. Spousta názorů v makrobiotice je kladných, ale hodně také špatných a dogmatických. S cukrem se to nemá přehánět, ale ke správnému fungování organismu je potřeba, když chybí, tělo si jej stejně vytvoří ze zásob, když nemá z čeho tvořit, pak může dojít k hypoglikemickému komatu,....a diabetes melitus, ta je dvojího typu a ta co vziká v mladém věku má zajisté jiné příčiny než přejídání cukrem. Diabetes melitus II. typu vzniká ve vyším věku a tam se ta obezita hodně podílí,...'

coroner (Čt, 27. 11. 2008 - 21:11)

K příspěvku "15.3.2008 20:06:01, pro Coronera":
Ačkoliv se tímto problémem dost zabývám, není mně známa žádná studie z oblasti komerčního výzkumu, která by se tím nějak smysluplněji zaobírala.
Hlavní problém vidím hlavně v tom, že klasickým způsobem vyškolený lékař (vědecký personál) není vůbec schopen si dát do souvislostí výsledky získaného výzkumu. Ty je nutno v tomto případě posuzovat z hlediska energetické medicíny, jinak je jejich vypovídací hodnota prakticky nulová.'

Návštěvník (So, 15. 3. 2008 - 21:03)

Zase kdyz cukr vyloucis, tak si na nej telo odvykne a pak ma o to vetsi problem, kdyz si das neco sladkeho. Vseho s mirou. Zadny extrem neni pro tele dobry.

pro Coronera (So, 15. 3. 2008 - 20:03)

Ovšem ani velké studie nic z vašich nazorů na vznik diabetu u dětí neprokázaly...'

JJ (Čt, 29. 3. 2007 - 22:03)

Snazim se cukr hodne omezit ... precetla jsem si clanek http://www.doktor-zdravi.cz/s_dok/index.php?Zdrave-hubnuti-Cukr-

Barbora (Út, 1. 8. 2006 - 14:08)

Asi tak. Většina dnešních holek se bohužel domnívá, že pro narození zdravého dítěte stačí pouze vysadit antikoncepci. Jaký dají dítěti základ po zdravotní stránce, je moc nezajímá, nebo jim to spíš nikdo neřekl, že něco takového vůbec existuje.
Situace je o to horší, že dnes se rodí děti mnohem starším matkám, než tomu bylo dříve.
Asi ještě nejde přímo o genetická rizika možnosti vzniku cukrovky, ale dlouhodobý nevhodný životní styl matky se na dítěti rozhodně podepíše.'

coroner (Po, 31. 7. 2006 - 19:07)

Genetický podklad, pokud se týče vlastního genetického materiálu, je u cukrovky v podstatě nesmysl.
Podíváme-li se blíže na stravovací návyky budoucí matky a otce před početím, způsob stravování matky v období těhotenství a kojení, co u dítěte v prvních letech života matka ve stravě preferuje, lze velmi snadno zjistit, z jakého důvodu cukrovka u dítěte propukla.
A nemusí jít jen o klasické potraviny. Na vznik cukrovky má vliv třeba i braní hormonální antikoncepce, doporučované žvýkání Orbitu bez cukru se speciálními mikrogranulemi, kouření marihuany a jiné s cukrem nesouvisející věci.
Poměrně slušné návody na to, aby naše dítě dostalo cukrovku jsou např. na stránce http://www.emimino.cz/modules.php?name=Recepty&func=CatView&cat=10
Jeden recept je tam opravdu lepší než druhý.
Je neuvěřitelné, co si tam matky pro své děti připravily za potravinové jedy.
Nemusíte se omezovat jen na přesnídávky. Jsou tam i horší věci.'

Lenka (Po, 24. 7. 2006 - 19:07)

DM I - genetický podklad, většinou u lidí mladších 20 let... DM II - u starších lidí, vlivy: obezita, těhotenství, psychická zátěž, trauma ,stres... cukr taky může hrát určitou roli...'

Jana (Po, 24. 7. 2006 - 19:07)

Vysoký příjem cukru v potravě dlouhodobě může přispět k rozvoji chronických střevních zánětů,ulcerozní kolitidy a Crohnovy nemoci.Jsou to velmi nepříjemné potíže.Jana'

Martin (Ne, 11. 6. 2006 - 22:06)

Za prvé nikdo zde nezminíl že diabates je dvojího typu. První který může člověk dostat už jako dítě je spíše podmíněn geneticky a způsob stravování na měj zřejmě nemá moc velký vliv. Druhý typ cukrovka stařecká souvisí s životním stylem i když netuším jestli konzumace cukru je tím rozhodujícm faktorem který jej může ovlivnit. Velkou roli zřejmě hraje i obezita ke které je možné dojít i jinak než cpaním se sladkostmi.'

Helena (Ne, 11. 6. 2006 - 22:06)

Podle vyzkumu pozivani cukru nema nic spolecneho s cukrovkou.Casto cukrovku dostavaji ti,kteri sladkosti nemaji radi a nesladi ani caj!
Je to i muj pripad.Vzdy jsem preferovala maso pred cokoladou,kavu ani caj jsem nesladila.Jako male dite jsem rovnez nesnasela sladke stavy a slazene mleko,caj atp..Mam cukrovku.Mam ji urcite z vecnych diet a spatneho stravovani.

Monika (Pá, 4. 3. 2005 - 18:03)

No a právě to je ten problém. Jednoduchý cukr přijímáme, aniž kolikrát o tom vůbec víme. A když se k tomu přidají sušenky, čokoláda..., tak je neskutečné množství cukru.'

Anna (Pá, 4. 3. 2005 - 17:03)

Všimli jste si už, že cukr je snad ve všem?'

mája (Pá, 4. 3. 2005 - 13:03)

ono taky hodně záleží na tom jaké cukry tvoří tu hlavní složku- jestli jsou to ovocné-fruktoza, nebo klasika-glukoza....třeba sušené ovoce- neproslazené, je taky sladké a tolik slinivku nezatíží.no, pokud se necpeš sladkostmi a doplňuješ to hodně čerstvým ovocem a zeleninou, tak bych se neplašila, ale je fakt, že někdo doporučuej přijímat co opravdu nejnižší množství cukru, tak nevím:o))'

Reklama

Přidat komentář