Reklama

jacmenny slad

Toňa (So, 18. 12. 2004 - 13:12)

Pro začátek to zkus jako náhradu medu nebo cukru do čaje.Vhodný je pro tento účel čaj Kukicha (v zimě) nebo Hojicha (v létě) z prodejen zdravé výživy. Má výhodu, že je mírně zásaditý. Přidává se do něj ještě pár kapek citronu.Tyto čaje se slady použivají např. vegetariáni a makrobiotici pro překrytí stavů hypoglykémie mezi jídly (pokles hladiny krevního cukru) a vyladění orgánů v době jejich zvýšené zátěže.Chce to ale trochu času, abychom si zvykli na trochu specifickou chuť sladů. Je jich celá řada včetně sirupů, které lze použít stejným způsobem.Rozhodně to je zdravější a chutnější než třeba melasa, ale nesmí se to s množstvím přehánět.'

Návštěvník (Čt, 23. 5. 2002 - 16:05)

Vie niekto na co je dobry jacmenny slad a ako ho pouzivat?

Reklama

Přidat komentář