Reklama

trojklanný nerv a krční páteř

Jana (Pá, 19. 3. 2021 - 10:03)

Víc jak rok mám bolesti trojklanného nervu . Zkoušela jsem akupunkturu, léky od neurologa... Když jsem dostala opar, bolesti byly nesnesitelné. Nemohla jsem se ani najíst. Opar hodně dráždí nerv. Po prodělání Covidu se to ještě zhoršilo. Známá mi poradila kapky od p. Pohorné. Během týdne bylo velké zlepšení. Kapu 3x denně Chalmysan forte a k tomu Grep. Lze napsat přímo na stránky: https://nadeje-byliny.eu/content/10-poradna.
Tam vám přímo poradí co užívat a co pomáhá. Pro mě je to jako zázrak.

kattie (So, 20. 2. 2021 - 09:02)

Nemoc začala celkem nenápadně, na jaře jsem začala mít zvláštní “bolesti zubů”, které ale nebyly celodenní ani pravidelné. Zpočátku jsem jim nepřikládala velkou váhu, ovšem již za velmi krátký čas se začaly rapidně zhoršovat. Takové bolesti jsem ještě nezažila, nedokázala jsem přesně určit, odkud vlastně pocházejí, byly velmi “hluboko”. Tušila jsem, že se asi nejedná o klasické bolesti zubů, ovšem jsem je nedokázala ničemu jinému přiřadit. V té době jsem navíc měla skutečně problém se zubem (čistění kanálků), dokonce došlo i na vytrhnutí zubu. Jenže bolesti trvaly několik měsíců, objevovaly se po celé čelisti a hlavně byly čím dále intenzivnější. Zubaři mě ujišťovali, že zuby jsou již zcela v pořádku, navštívila jsem i několik specialistů. Až díky jednomu zubaři, který mě upozornil na to, že by se mohlo jednat o neuralgii trojklanného nervu, jsem se objednala k neurologovi, který diagnózu potvrdil. Také jsem se podrobila vyšetření (MTR, CT), které vyloučily roztroušenou sklerózu a nádor.
Bolesti se vyznačovaly silnou intenzitou, intervaly mezi nimi se stále zkracovaly, bolesti se zhoršovaly, ke konci v podstatě nemizely vůbec. Nemohla jsem spát. Zhubla jsem 15 kilo. Lékař nasazoval stále silnější léky různých druhu, abych bolest dokázala vůbec zvládnout, navrhl i ozáření gamma nožem. Bolesti mě absolutně omezovaly v jakékoli činnosti, v podstatě jsem jen ležela, byla to nejhorší představitelná fyzická bolest, na škále 0-10 byla bolest na hodnotě 10. Nejhorší ovšem bylo, že se bolesti stále stupňovaly a nikdo nevěděl, co s tim. Velká dávka silných léků měla samozřejmě za následek zásadní vedlejší účinky, se kterými také bylo nemožné normálně žit.
Až po 3/4 roce se můj stav začal lepšit, a to když jsem začala docházet na akupunkturu, na doporučení jedné paní, která se rovněž potýkala s neuralgií trigeminu. Dnes mohu říci, že mě pravě akupunktura doslova zachránila. Samozřejmě to nebylo hned, první zlepšení jsem začala cítit po cca 6 týdnech, po pravidelném docházení dvakrát do týdne se můj stav po roce výrazně zlepšil. Je důležité říci, že je nezbytné vyhledat skutečné odborníky, ve specializujících centrech, v nemocnicích, kde akupunkturu skutečně umí. Je rovněž třeba vydržet, byt trpělivý a kompletně změnit životní styl. Nyní, po vice jak dvou letech léčby mohu říci, ze můj stav je o 90 procent lepší, mohla jsem významné snížit dávky léků, vrátit se do normálního života - samozřejmě s omezeními. Bolesti se objevuji zejména pro chladu, klimatizaci, větru, průvanu - je proto velmi důležité, nosit pokrývku hlavy - čepici, čelenky - která chrání spánky, kde se nachází hlavni uzel nervu, a pokud je to třeba, nosit je i v noci. Často se uvádí, ze neuralgii trigeminu může způsobit i předchozí dlouhodobě vystavení se chladu. Zpětně jsem si uvědomila, ze jsem před vypuknutím tohoto problému pracovala v open office, kde byla extrémně silná klimatizace. Je nutné se vyhnout všemu studenému, včetně jídla a piti, které mi okamžitě spustí silnou bolest. Naopak je velmi žádoucí teplo, pobyt na slunci, také pouze teplé jídlo a nápoje, používat infračervené světlo. Trigeminus je také nesmírně citlivý na dotek, bolest se spouští s čistěním zubů nebo žvýkáním, je proto nutné, vyhýbat se tvrdému jídlu. Velký problém představuje stres, únava a různé druhy hluku, především vysoké tony - byt někde v hlučné restauraci, kině, na koncertě, v divadle je v podstatě nemožné.
V neposlední řadě bych chtěla zmínit svoji zkušenost s doktory - bohužel je pouze velmi málo odborníků, kteří neuralgii trigeminu skutečně rozumí a dokáží pacientovi naslouchat, skutečně mu pomoci. Velmi často jsem se setkávala s přístupem, kdy lékař nevěděl, co dělat, nebo hůře kdy mě lékař v podstatě ani nevyslechl, pouze předepsal léky, které stejně neúčinkovaly, v horším případě zpochybňoval diagnózu nebo (a to zrovna v době, kdy jsem měla nejhorší bolesti) dokonce tvrdil, ze každý ma jiný práh bolesti a že v podstatě neuralgie trigeminu není zas tak hrozná nebo že pomůže sport. Je jasné, že takový lékař vůbec neví, o čem mluví. Léčba tedy byla psychicky velmi náročná bohužel i kvůli přístupu některých “lékařů”. Nicméně jsem měla to štěstí, že se mi pomocí akupunktury, kvalitních lékařů a vhodných léku podařilo bolesti velmi zredukovat.

Honza (Pá, 18. 10. 2019 - 09:10)

https://www.youtube.com/watch?v=bKjTgx-0-zc

slavka (So, 25. 4. 2015 - 07:04)

Musi to byt hrozna...dakujem za tvoj clanok...lebo presne toto trapi mna...

Tlamacova (Ne, 25. 1. 2015 - 11:01)

Ahoj mě pomohli v Brně http://www.soukromarehabilitace.cz/

jiří (Ne, 25. 1. 2015 - 11:01)

http://sila-pro-zivot.cz/?q=tezke-kovy-vylucovani zde najdete jak se z toho dostat já osobně mněl trojklaný nerv jednu velkou slitinu těškých kovů!kpclinic.cz detekce zátěži. Zde vám zjisti cokoli a i vám i poradi co stim vše má své řešeni jen lidem chybí informace ktere jsou zdravotnictvim utajovány jste pro ně jen výnos! Začněte naslouchat intuici mně navedla správně a vše dobře dopadlo a pamatujte je jen jedno dobro a to je věděni a je jen jedno zlo a to je nevědomost! Eště doporučuji dornnovu metodu.

jiři (Ne, 25. 1. 2015 - 11:01)

Radim všem ať si udělaj vyšetřeni na parazity a těžké kovy ja osobně byl plný olova rtuti a kandia bolesti hlavy tiky zaškuby málem jsem skončil v blázinci. Dale se zajimejte o glutathonin na goooglu je toho dost a dále doporučuji knihu POSILOVNA PRO MOZEk kde také popisuji o zázračnem glutathionu a jiných věcech kterými lečí parkinsona, alzhaimra,roztroušené zklerózy a různe druhy nervových. Onemocnění

eva (Čt, 8. 7. 2010 - 15:07)

Pomoc lze najít v knize Jiřího Janči:Reflexní terapie rukou. Je třeba ošetřovat body trojklaného nervu.Pokud se to někomu nepodaří,může se objednat k Julkovi Patakymu v Praze,který dělá reflexní terapii a je skvělý.Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti,mně také pomohl.

JEŠTĚRKA (Ne, 6. 6. 2010 - 00:06)

Ahoj Žabko,chtěla bych se...Také trpím velkýma bolestma občas otokem někdy zarudnutím a necitlivostí tváře i ucha í aneustále se opakujícími krutými bolestmi,prošla jsem od zubaře alergologa orintologa stále dokola bez úspěchu léčby.Nakonec mě poslali na neurologii, kde mi předepsali Rivotril,injekce B12 a na injekce na bolest po dobrání, dále prášky na bolest je mi mnohem lépe,mám jen hrůzu že se tykruté bolesti zas vrátí.

vanesa (Čt, 11. 2. 2010 - 16:02)

Asi ve svých 16 letech jsem...Ahoj Žabko,chtěla bych se zeptat zda jsi po tech lécích neměla nějaké vedlejší účinky a zda ti pomohly.

51bobina (St, 21. 10. 2009 - 18:10)

ahojky mám problémy s krční...manžel má také problémy s trojklanným nervem,poslali ho na magnetickou rezonanci a teprve tam zjistili,že nerv tlačí na tkáň a teprve nyní se bude rozhodovat co s tím,přejihodně zdraví

Martina (Ne, 26. 4. 2009 - 07:04)

zavolejte masérovi p. Šlehoberovi, ten je s ním v kontaktu.
603413546

Vlasta (Út, 31. 3. 2009 - 15:03)

Čau

Franta (Út, 31. 3. 2009 - 15:03)

Ahoj

Soňa (Út, 17. 2. 2009 - 10:02)

Dobrý den
Hledám kontakt na pana Molnára, je slovenské národnosti a měl by to být chiropraktik, má být někde v Praze. Mám zánět šlach v lokti už 4 měsíc a žádný doktor mi nepomohl..jelikož dlouhodobě posiluji a nemohu dál..prosím pište na sona.foto"seznam.cz děkuji

maria palickova (Čt, 12. 2. 2009 - 18:02)

dobry vecer,
pri operacii nadoru na mozgu sa mi poskodil trojklanny nerv .lavu stranu tvare mam minimalne pohyblivu.je nejaka moznost ako to napravit.dakujem....mari391"zet.sk

maria palickova (Čt, 12. 2. 2009 - 18:02)

dobry vecer,
pri operacii nadoru na mozgu sa mi poskodil trojklanny nerv .lavu stranu tvare mam minimalne pohyblivu.je nejaka moznost ako to napravit.dakujem....mari391"zet.sk

Oldřiška (St, 9. 5. 2012 - 12:05)

Ahoj, tak já mám chronickou bolest zubu, která může být také od nervu - RTG je v pořádku. Začala jsem pít celerovou šťávu (řapíkatý celer, tak 2-3 rozemlít v odšťavňovači a vypít nebo sníst šťávu smíchanou s dužninou). Dá se to smíchat třeba ještě s mrkví nebo jablkem, pak je dobrý přidat trochu citrónu a třeba i kapku oleje, já používám lněný. Tohle pojídám tak 2x denně a je mi líp už po několika dnech. Celer obsahuje B-komplex a taky výborně čistí střevo a ledviny. Myslím,že u neuro potíží je důležitý hlavně to "béčko" a pak taky klid a sucho, teplo, nenastydnout. Jinak, problémy s trojklanným nervem, ale třeba i zrakem, sluchem atd. může být od krční páteře, takže fyzioterapie/chiropraxe je určitě namístě, když nemáte krční obratle v pořádku.

bella (Čt, 26. 4. 2012 - 17:04)

Musi to byt hrozna...Ahoj mam potíže s bolestí, která mě otravuje za pravým uchem a směřuje k ramenům.Nevím co mám dělat(jít za doktorem či čekat až to přebolí?)jestli mate napad tak mi napište.Děkuji

Hampou (Út, 19. 4. 2011 - 19:04)

Dobrý den,bolest trojklanného nervu mě přepadla už ve 14 letech. Projevovala se velmi bolestivě. Šlehavá, elektrizující, nárazová a silná bolest mi vystřelovala od ucha po celé půlce obličeje. Polknout mi dělalo problémy. Většinou jsem skončila v leže, schoulená v posteli.
Nevěděla jsem, co to je. Navštívila jsem tedy neurologii. Lékařka mi předepsala léky (neutronin myslím), které na mě měly ale silné vedlejší účinky. Nasadila mi okamžitě jiné léky.
Můj nerv byl citlivý na zimu a tak jsem musela chodit jako eskymák. Z 20-ti minutových bolestivých záchvatů jsem se léčila 2 zimy. Už mám svatý klid.

Reklama

Přidat komentář