Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

♥Kubrt&#9 (Po, 2. 11. 2009 - 05:11)

Můj názor je, že se nemá Boží...Ten Lucifer, kterému sloužíš to má pěkně vymyšlené. Ale nemůže vzít jméno JEHOVA jako to třeba tady dělá Kubrt, když používá můj nick, protože má Bůh své jméno jedinečné. Proto Lucifer používá jméno našeho Pána Ježíže Krista, aby zmátl lidstvo a odvedl lidi od uctívání Jehovy Boha. Proto máme uctívat Jehovu Boha, protože to je 100% jistota, že nebudeme uctívat satana. A vy to stále nejste schopni pochopit, že podle Matouše 4:10 patří uctívání pouze Jehovovi Bohu. I když má před Pánem klekat každé koleno je to tak jak to dělají SJ. Když se modlíme k Jehovovi Bohu skrze JK děláme to co si oba dva přejí. Kdo vzývá pouze JK dělá to co si přeje Lucifer - falešný anděl světla. Jak se Píše v Bibli Bůh je jen jeden a bratr JK je v Bibli označen taky jako anděl. Ale titi dva bratři jsou každý na jiné straně. JK jako archanděl - panovník andělů a Lucifer jako arciďábel - panovník démonů (falešnš používá jméno JK, PROTOŽE MU JEHOVA NEDOVOLÍ POUŽÍT JMÉNO JEHOVA !!!)

Roman (Po, 2. 11. 2009 - 00:11)

Můj názor je, že se nemá Boží jméno JHVH oslovit. Pokud není dokument dokazující, že apoštolové mluvili Boží jméno KONEČNĚ, jak se domnívají SJ, když tvrdí, že Pán řekl, že dal poznat Otcovo jméno, potom se nemá vůbec to jméno JHVH co dělat v Bibli tam, kde apoštolové neoslovili. Spíš naopak oslovili a vzývali Pánovo jméno, protože pochopili, že Pán je ten, který vedl izraelity po dlouhá staletí a připravoval je na svůj příchod, ten je Jahve stejně jako Otec, neboť oni jsou Elohim (Bohové nebo Bůh majestát). Na některých místech po slovu Elohim následuje sloveso v jednotném čísle, jindy v množném čísle. Pevně věřím, že jméno Jahve po pádu Babyloňany postupně přestali oslovit Boží jméno kvůli přikázání: Jméno Boha nebudeš používat nadarmo, a vy, SJ, stále a stále používáte a hrajete si na Boha. Bojíte se oslovit jméno Pána Ježíše na roveň Bohu. Počítáte, kolik máte oslovit Jehova a kolik Bůh a kolik Ježíš atd. Ano, máte to tam v některé literatuře napsáno. Místo abyste přijali Pána jako zachránce a tím věčný život s pomocí Ducha svatého, se chlubíte svým počtem hodin, průkopníků, účastí na památné slavnosti. Odevzdáváte zprávy, které Boha nemůže zajímat. Jste otroky lidí.

olin (Ne, 1. 11. 2009 - 22:11)

Mlátíte tady prázdnou slámu, věřit v boha můžu bez jakékoliv legitimace.

. (Ne, 1. 11. 2009 - 21:11)

Měl jsi to nazvat "skandální odhalení"

Roman (Ne, 1. 11. 2009 - 21:11)

Bůh stvořil nebe a zemi. Protože tvor satan se chce Bohu vyrovnat, svádí na svou stranu lstivým úskokem a podvodnou mocí mnohé anděly řka, že jím dá řád a svobodu ne to co nabízí Bůh. Svádí i první lidi. Bůh pro ochranu svého jména a svých služebníků včetně lidských generací si dal jméno JHVH, Alfa a Omega, znamená že se stane, že Bůh je Týž, nemění se, dá do pořádku všechny věci v nebi i na zemi.
Přišel ustanovený čas a na zemi se objevil Pán Ježíš, Boží syn, aby dal vše do celé jednoty v souladu s Boží vůlí tak, že ukázal svou neochvějnost a loajálnost ke svému Bohu Otci a lásku k Němu a celému tvorstvu, a tím zrcadlil Boha Otce, a nakonec zemřel pro hříchy celého lidstva a tím vykoupil lidstvo a dal naději stát se dokonalými lidmi a povolal pro sebe a Otce do nebe jako dědici božího království.
Jelikož Pán reprezentoval Boží jméno, dostal jméno Ježíš značící JHVH záchrana.
Dlouho před jeho příchodem na zem především po pádu Jeruzaléma Babyloňany asi r.586 př.n.l. židé se rozprchli a postupem přestali oslovovat jméno JHVH proto, aby vzápětí asi 500 let Pán Ježíš oznámil svou totožnost Já jsem. Potvrdil to mj. i ap.Pavel v Heb., že to je On, takystvořitel tak, že citoval žalm 102 kap. Sám hebrejec Pavel měl odvahu toto odhalit. Nikdo nemůže popřít. Pro zajímavost kdyby jméno JHVH se normálně oslovilo na veřejnosti i za pobytu Pána, nevzali by židé v úvahu vážně Pánovo jméno, a jméno Páně by se nerozléhlo po celém území až do končin země.
Toto je můj názor.

Roman (Ne, 1. 11. 2009 - 19:11)

Fabrika zhotoví nábytek dokonalý, jiná fabrika totéž avšak nekvalitně. Protože na první pohled jeden od druhého se neliší, první fabrika si dala své jméno a dostala patent a díky tomu chrání fabrika své jméno.
Pochopili jste?

Roman (Ne, 1. 11. 2009 - 19:11)

Oprava z 14:06: Otec je větší než SYN stejně jako... namísto slova JÁ. Díky.

♥Kubrt&#9 (Ne, 1. 11. 2009 - 19:11)

sloužíte satanovi tomu...Ale no tak, už zase ? Dlouho jsi se neozval, můj milý druhý Kubrte. :)

♥Kubrt&#9 (Ne, 1. 11. 2009 - 19:11)

sloužíte satanovi tomu ničemnému ale mne nepřelstíte já už mám své místo v Jehovovém království.

♥Kubrt&#9 (Ne, 1. 11. 2009 - 18:11)

Ježíš tedy byl anděl, a po...NEPOCHOPILI ! :D
Lháře já nechápu. JK existoval totiž už dříve jako archanděl - velitel andělů. Tak jako arciďábel Lucifer je velitel démonů a lidí, kteří mu slouží. JK sestoupil, aby mu podle proroctví satan zhmoždil patu. To se splnilo smrtí JK. Nyní byl archanděl Michael v roce 1914 stanoven jako král Jehovova království. Vyhnal arciďábla Lucifera z nebe a brzy ho spoutá a uvrhne do propasti. A s ním všechny, které se mu podařilo svést k ničemnému jednání. Romane, tebe může zachránit pouze víra v Jehovu Boha. Jinak jsi mrtvý muž.:(

. (Ne, 1. 11. 2009 - 17:11)

pochopili

♥Kubrt&#9 (Ne, 1. 11. 2009 - 14:11)

Ano, Otec je větší než já...Dobrá výmluva Romane, ale já věřím ve stejného Boha jako SJ. Jen si myslím, že není "VSL" - láska k bližním pouze mezi lidmi ? A ne mezi lidmi a Bohem Stvořitelem, navíc když má být Všemohoucí ? Není tu něco divného ? Co když nám Jehova Bůh nemůže momentálně pomoci, protože je v jiné galaxii ? Snad by nám měl pomoct alespoň jeho Syn. Ale tobě NE, protože ty ho ztotožňuješ s Jehovou. Čili tak jak si Jehova Bůh nepřeje. Copak ti ještě nedošlo co znamená výrok Jehovy Boha ... NIKOMU JINÉMU NEDÁM ---SVOU--- SLÁVU ? Takže Pán Ježíš menší sláva než Bůh Jehova

Roman (Ne, 1. 11. 2009 - 14:11)

Ježíš tedy byl anděl, a po plnění Otcova vůle se vyvýšil nad anděly a stal se archandělem?
Ano, tohle je nauka vro. Je to zneuctění. Mohu svého syna povýšit a přece se stane stále můj syn, a ne archsyn. Prostě je jméno mého syna vyvyšeno! Doufám že jste pochopili.

Roman (Ne, 1. 11. 2009 - 14:11)

Ano, Otec je větší než já stejně jako já jsem větší než můj syn, a přece jsme stejní lidé, lidského původu.
Kubrte, proč bych ti odpověděl, když věříš v ufo.

♥Kubrt&#9 (Ne, 1. 11. 2009 - 13:11)

Tečko, správně jsi citoval...Romane,
ještě jsi mi neodpověděl. Myslíš, že splňuješ Pánova kritéria, aby jsi nebyl po jeho levici ?

. (Ne, 1. 11. 2009 - 13:11)

ve zjednodušené formě Otec je větší než já

. (Ne, 1. 11. 2009 - 13:11)

I na Ježíše se to dá uplatnit. Jako i v jiných věcech to platí vždy pro Jehovu ve větší míře a v menší pro Ježíše.

Roman (Ne, 1. 11. 2009 - 12:11)

Tečko, správně jsi citoval Izajáše. Tak proč se o Pánu Ježíši zmiňuje jako o Alfě a Omegě?
Kniha Zjevení se vyvrcholilo vysvětluje ... doplní Tečka.

. (Ne, 1. 11. 2009 - 11:11)

Před ním neexistoval žádný Všemohoucí Bůh a žádný nebude existovat po něm. Úspěšně dovede do konce spornou otázku týkající se Božství a bude navždy ospravedlněn jako jediný Všemohoucí Bůh.

(Izajáš 44:6) Tak řekl Jehova, Král Izraele a jeho Výkupce, Jehova vojsk: ‚Jsem první a jsem poslední a mimo mne není žádný Bůh'

??? (Ne, 1. 11. 2009 - 11:11)

Bůh stvořil nebe a zemi, to...???

Reklama

Přidat komentář