Reklama

Vysoký srdeční tep

(Ne, 31. 7. 2016 - 22:07)

Dobrý den mám problémy s...Mně na stejný problém pomohl horčík, 375mg denně + tableta Koenzymu. Radil to jeden pacient a já ze zoufalství vyzkoušela. Od letošního února to beru a zatím jsem v pohodě. Nedostatek hořčíku, nebo jeho zrychlená likvidace pohybem a jiným, způsobují i srdeční potíže. Celkově se mi velice ulevilo, přitom žádný doktor toto nikomu neradí?! Nechápu to, když na Vikipedii se o tom zmiňují..

123456 (Ne, 31. 7. 2016 - 21:07)

Dobrý den mám problémy s vysokým pulsem který se pohybuje okolo 90-100 za min. v klidu, když jsem chvíli běžela a udělala 10 dřepů vyskočil mi puls na 148 nevím co s tím mám dělat předem děkuji za odpovědi.

Zdeňka (Ne, 26. 6. 2016 - 19:06)

Vysoká tepovka mě trápí už tak rok.Podstoupila jsem veškerá vyšetření od krve přes echo a ekg po holtra,dokonce jednou jsem měla holtra na 4 dny.Nic nenašli,jen tu vysokou tepovku a záchvaty tachykardie.Nasadili Concor cor 2,5 mg.Celé měsíce tepovka ukázková od 65-75.Ted už asi 14 dní tepu od 80-95,tlak ok.Beru pořád ty samé léky v tu samou hodinu a tepovka stále stejně vysoká.Nevíte kde by mohl být problém,když léky beru,ale tepovka se zvýšila,když původně léky tak parádně zabraly na několik měsíců?Na kardio jsem objednaná až za 14 dní.

? (Po, 6. 6. 2016 - 11:06)

ja mam daky prtoprem cu klidu...cože? co chcete neni rozumět

ondra (Po, 6. 6. 2016 - 10:06)

ja mam daky prtoprem cu klidu 87 as110 neperu sadni leki mam na uklidnbuje leki mne nepomomahaji poradit dečküju

lucka (Po, 2. 5. 2016 - 16:05)

Ahoj, asi rok trpím vysokou...ahoj, mám podobné problémy, když jsem v klidu mám tlak maximálně 110/70 a srdíčko celkem í, doktor mi řekl, že to může být od páteře. každopádně si vezmu egilog a jsem o.k. hilter mi před rokem a půl dělali i echo a vše o.k.

Majka (Čt, 25. 7. 2013 - 17:07)

Ahoj všem, prosím o radu....Myslím si, že rychlý tep může mít příčinu v neurologikém systému. Je to jakoby nastupující úzkost, strach? Doporučuji na zklidnění meduňkový, třezalkový, nebo lipový čaj. Jíst potraviny s vysokým obsahem hořčíku a vitamínů skupiny B, taky vitamínC. Zklidňuje hořká čokoláda. atd.

www.jak-zit-zdrave.webnode.cz

Laura (Pá, 8. 1. 2016 - 11:01)

Mám taky vysoký tep 110, nasadili mi lék Nebilet a hned se to projevilo, cítím takový vnitřní klid. Kávu si neodpustím, dopoledne 2 kávy. Jinak prý mám srdce OK.

ondra (Pá, 8. 1. 2016 - 10:01)

deku musel tad dve kave podom ne 100 na 120 nevim je diobre byd kave napiste je dobre pit kave nebude musim prestatz ppit kave

Big Lebowski (Ne, 29. 11. 2015 - 03:11)

A jak uz tady nekdo psal ze mu to obcas busi,ze se poti tak to je ale panickej zachvat na kterej se prave bere Lexaurin nebo Diazepam. Pri panickych zachvatech prave ze boli i hrudnik dost casto,ale srdce s tim nema co spolecneho. To vam rekne kazdej kdo panickou atakou trpi.

Big Lebowski (Ne, 29. 11. 2015 - 02:11)

Heledte mladsi lidi vyssi tep mivaji. Cigarety a kafe nejsou dobry,ale ja uz pres rok nekourim a nekdy mam v klidu taky kolem 100. EKG se dela v klidovym stavu,neni to zadny poradny vysetreni srdce. Skrytou vadu ukaze pouze zde zminovany Holter nebo tzv. ECHO vysetreni (ultrazvuk srdce) a pak zatezovej test. Jedete se spuntama na hrudniku na kole. Tyhle veci vam udelaj na doporuceni obvodaka. S EKG se moc nespokojujte. Jenze to ECHO stoji pojistovnu vic penez,tak obvodak posle kazdyho radsi na blby EKG. Musite si pribarvovat,jak vas picha,jak nemuzete po vyjiti schodu popadnout dech atd.:))) Me delali tohle komplexni vysetreni,nic nenasli a puls mam vysokej stejne. Ted mam vsak diky tem vysetrenim klid na dusi a kdyz mam jednou za x pocit ze mi srdce vyskoci z hrudniku, tak si vyjmecne vezmu Diazepam.To pak ale 12 hodin chrapu:)

Vladimíre (So, 28. 11. 2015 - 14:11)

Jdi se vycpat a neopruzuj!!

Vladimír (So, 28. 11. 2015 - 12:11)

Arytmie je vyléčitelná do 4 - 6 týdnů jen výživou. Zdravím, jak jste sami zjistili při kontaktu s lékaři, oni příčinu arytmií neznají, ale vesele předepisují léky, opakovaně dělají ablace a případně i operují kardiostimulátory. Nic se tím nezmění a vy s tím podle nich musíte žít. Přitom je skutečná příčina arytmie známa. Je to nedostatek určitých minerálů a vitamínů v těle, bez nichž nefunguje přenos řídícího signálu do srdeční buňky a ta začne kmitat. Čili příčina je ve výživě a jen úpravou výživy se dá arytmie vyléčit během několika týdnů. Mám již mnoho takto vyléčených klientů. Používám přístroj, který změří, kolik pro zdraví důležitých minerálů a vitamínů v těle máte a kterých konkrétně máte nedostatek. Existuje přímá souvislost mezi nedostatkem minerálů v těle a konkrétními nemocemi. U arytmie je tato souvislost naprosto zřejmá a prokazatelná. Kdo by měl zájem, může mne kontaktovat na čísle 608 155 338.

milpa (So, 1. 11. 2014 - 23:11)

Děkuji, hodnota, kterou uvádíte tedy 2,5..je v rozmezí, kterou jsem našel na http://www.dr-pech.cz/antikoagulacni-lecba.html leč moje hodnota P_INR je již ve zprávě, kterou jsem od lékařky obdržel v tolerančním pásmu...asi tato hodnota je jiná při léčení Warfarinem a při léčení Pradaxou...jak plyne z hodnot, které jsem uváděl minule...dochází ke snižování...z hodnoty 1,56...pondělí na hodnotu 1,17 v pátek. I na webových stránkách jsem našel...že kombinace Pradaxy a Warfarinu...je zakázaná, respektive musí být pod kontrolou...další vyšetření mám v pátek 7.11. Je tato kontrola dostatečná....projevy krvácivosti zatím nemám..

Ivana (So, 1. 11. 2014 - 20:11)

Dobrý den, aby léčba Warfarinem byla účinná, hodnoty INR se musí pohybovat kolem 2,5. Dočasně by kombinace obou preparátů vadit neměla - jen dávejte pozor na případné zvýšení krvácivých projevů.

Stejně si myslím, že by bylo nejlepší se obrátit na pracoviště, kde by se arytmie dala řešit kauzálně - katetrizační ablací.
Indikovat ji ale musí příslušné pracoviště.

milpa (Pá, 31. 10. 2014 - 17:10)

Dobrý den, budu pokračovat v popisu léčení mé arytmie...po hospitalizaci a změně medikace dosahuje můj průměrný tlak cca 120/na 80, při tepu 70.- Jednotlivé hodnoty se liší o cca 10%. Arytmie, které zachytí můj tonometr jsou tak u poloviny měření. ÚČINEK ZMĚNY MEDIKACE BYL POSOUZEN v pondělí 27.10...naměřeny byly tyto hodnoty P_INR 1,55 1(0.8...1.2), P_PTR 1,561 (0.8...1.2), warfarin byl změněn na Pradaxu 150mg s medikací 1-0-1.
Dnes byl kontrolní odběr s výsledkem P-INR 1,17 1 (0.8...1.2) P_PTR (1,8...1.2). Dle vysvětlení lékaře je ještě krev málo naředěna tak mi k Pradaxe přidal Walfarin.
Takže můj dotaz...v příbalovém letáku k Pradaxe je napsáno doslova NEUŽÍVEJTE PŘÍPRAVEK PRADAXA...JESTLIŽE UŽÍVÁTE LÉKY ZABRAŇUJÍCÍ SRÁŽENÍ KRVE...JAKO JE WARFARIN..
Takže otázka přímo hamletovská..užívat kombinaci WARFARINI A PRADAX či neužívat...přes téměř výslovný zákaz v letáku.

Děkuji.

milpa (Ne, 26. 10. 2014 - 10:10)

Paní Ivano,
Pokud jde o zdravotnictví...mám k současnému stavu, to je vytváření speciálních center pro různé diagnozy kladný postoj, faktem je, že instrumentální vybavení nemocnic se zlepšuje...to, že se určité peníze ztratí, to, že každá nemocnice nakupuje od stejné firmy stejný přístroj za peníze značně rozdílné...je spíše chybou nedostatečné kontroly...a to by měl mít pod palcem ředitel nemocnice...tedy spíš manažer...to, že se nerealizuje společný nákup léků, to že je moc pojišťoven...je velká chyba. To jsou ty kalné vody, ve kterých se dobře loví...kdysi (před 2 roky) jsem měl spor s jedním lékařem...který mi doporučoval nějaké injekce...dokonce že mi jej doveze od "známé" magistry a budu platit za sadu injekcí jen 500 Kč, já jsem asertivně trval na vypsání receptu...přišlo to jen na 100 Kč...pan doktor byl tuze překvapen...že lékárna prodává pod náklady...na to jsem mu řekl...že jsem ještě neviděl chudého lékárníka jezdícího ve Fabii. Podívejte se do některých ordinací...kde mají lékaři plné vitríny běžných léků na tlak, cholesterol, ...vypisují recepty...a pak se dělí s "magistrou". Taky vidím jak někteří lékaři nepoužívají počítač (jsou upatlaní od kopíráků)....no myslím si... že záměrně...proč ztroskotal IZIP...nebyl povinný, navíc lékaři nedokázali pracovat s počítačem ( těch co nemají vůbec počítač je asi 20%, ti co s ním nepracují je 40%, dle LK)...úsměvné bylo, když asi před měsícem jeden praktický lékař v ČT tvrdil...že nemůže pracovat s počítačem, neb pacienta sleduje od vstupu do ordinace a počítač by mu v tom bránil..."jaká výmluva taká ...jen když je". Vzpomínám, že když v naší firmě se zaváděla počítačová komunikac ( před 30 léty...tedy za minulého režimu)...tak nám oznámil generální ředitel, že kdo chce ve firmě pokračovat a neumí s počítačem...tak AŤ
PŘIJDE O VÍKENDU NA ŠKOLENÍ...TAM SE DOZVÍ POTŘEBNÉ. přišli jsme všichni..i ti co jsme již určité dovednosti získali od svých dětí.
Přesto si myslím, že zdravotnictví jde dobrým směrem, je málo lékařů...to jsem viděl v té nemocnici, kde jsem byl minulých pár dnů...primář této nemocnice má výborný tým..."echo" obsluhuje také 70 ti letý bývalý primář, mladí se do okresních nemocnic nehrnou z kolektivu je cítit pohoda a vstřícnost...sestry dělají i sanitní práce...je jich málo...a blbý předpis EU stanoví, že po absolvování Zdravotnické školy je pouze asistentka a musí studovat bakalářské studium...já když jsem končil osmiletku...tak diplomovanou zdravotní sestrou byla absolventka po 3 letech studia...tedy v 17 letech. Ale to je problém školství...v současné době studuje z populačníhio ročníku 80% na výškách a to obory jako kulturní antropolog, sociolog, pěstování tropických rostlin... není to výroba potencionálních nezaměstnaných...kdo bude svařovat, opravovat instalace všeho druhu...to se neřešilo...myslíte, že je nutno, aby měl kvalitní elektrikář maturitu...já tedy ne...a že těch elektrikářů, kterým jsem šéfoval byly stovky...
Promiňte, že ten můj příspěvek je trochu od problému...ale...dle mého názoru až tak daleko není.

. (So, 25. 10. 2014 - 17:10)

Výborně. Myslím, že jste aktuálně dobře zajištěn. Každopádně Vám děkuji i za slova chvály na naše zdravotnictví, většina lidí v současnost "remcá" nad tím, jak je vše špatně. Ani já osobně neberu lékaře jako Bohy, co vše vyřeší, vždy je nutná invence i ze stran nemocných.

Vážím si lidí, kteří se o sebe starají - jako Vy. Jinak bychom my, zdravotníci byli úplně k ničemu...

Sama mám zaimplatnovaný ICD (kardioverterdefibrilátor) a snažím se vážit toho co mám. Je mi 39 let a věřte, že jsem díky tomu přišla o hodně.

Věřte svým lékařům (ne bezmezně). Díky za komunikaci s Vámi a přeji pevné zdraví.

Ivana

milpa (So, 25. 10. 2014 - 14:10)

Paní Ivano,
Určitě i dříve jsem byl "priotisržálivě" léčen cca 10 let to byl Anopyrin, v posledních několika letech Godasal, nyní poslední 4 dny Walfarin. Abych podal celou mou medikaci...tak mimo již dříve zmíněného Sotahexalu, užívám Loristu a Moduretik. Pochopitelně si něco o své diagnoze občas přečtu, nyní jsem pod kontrolou kardiologického oddělení instrumentálně dobře vybavené nemocnice. Jejím odborníkům důvěřuji...a že jsem se nenechal odbýt je zřejmé z toho, že jsem okamžitě po obdržení zprávy od stávajícího kardiologa, že tep 150 kmitů za minutu mám ignorovat, se přihlásil na vyšetření do této nemocnice. Přístup jak na příjmu, tak i při vlastním pobytu na IPCE a následně na standardním pokoji byl profesionální a lidsky vstřícný. To mohu posoudit, neboť moje maminka...ta se dožila 92 let, zemřela před 7 léty v nemocnici, kde péče byla bídná, prostě tam byl nezájem o seniory...Určitě toto zdravotnické zařízení (které mi poskytuje současnou péči) budu konkretizovat.
PS: s povděkem kvituji, že diskuse na tomto servru je korektní se snahou pomoci řešit zdravotní stav. Účastním se též odborných diskusí v oblasti energetiky (pracoval jsem 40 let ve středních a řídících funkcích v oblasti průmyslové energetiky, nyní se o problematiku zajímám v oblasti spotřeby obyvatelstva to je vytápění, rozdělování nákladů na vytápění, vykrádání tepla přes stěny bytů, měření spotřeby vody, kontrola faktur za el. energii, způsob okrádání zákazníků různými firmami)..., které se tváří jako odborné servry a kde a kde diskutující si léčí své komplexy.

Takže ještě jednou děkuji za seriozní návrhy... milpa

. (So, 25. 10. 2014 - 12:10)

Ještě mě napadl jeden člověk, kterému když napíšete, určitě odpoví. Je to primář kardiologického odd. ve FN Olomouc. E - mail: [email protected]

Reklama

Přidat komentář