Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Anonym (St, 11. 10. 2023 - 11:10)

Takže tady to máte, lidi: útočí na civilisty...... Máš pěkné komentáře Cyniku , ale tady máš chybu. Nepatří tam " tady to máte," ale  "to tady bylo vždy " odkaz neuvádím viz krváky z bible (Starý zákon), která stále platí. Evropané jsou něco jiného přijali sluníčkářství  z Nového zákona a to bude jejich konec - viz migrace.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 11. 10. 2023 - 06:10)

SS  se za války taky likvidovalo systematicky a nikdo nehleděj do leva a ani do prava. Jednou měly pazoury od krve a to byl jejich konec. Co tam máš dále,

Default User Image
Cynik - realista (St, 11. 10. 2023 - 04:10)

„Po útocích na Izrael ze strany Hamásu od západních politiků zazněla slova podpory a že se Izrael má právo bránit. Začíná se ale objevovat kritika, že útok Hamásu byl strašný a barbarský, ale nebyl nevyprovokovaný, jak někteří politici a média tvrdí. A že západní politici používají dvojí metr, co se týče například konfliktu na Ukrajině a konfliktu v Izraeli. Zejména když jde o slovo „genocida“. Vylilo se to nejhorší, co si Západ umí představit. 

Na sociálních sítích se ovšem začínají objevovat stížnosti, že přístup západních politiků je pokrytecký. Zvláště, když jde o Ukrajinu a Palestinu.

„Jsem zmatená. Když Ukrajinci po ruské invazi vraceli úder, USA je oslavovaly. Když totéž dělají Palestinci proti izraelské okupaci, jsou odsuzováni. Filtrujte propagandu touto optikou: Americká říše si vždy vybere stranu podle svých zájmů.

Ano, zabíjení nevinných civilistů je naprosto strašné. A každý, kdo má srdce, nechce, aby se to dělo kdekoli a proti jakékoli skupině lidí. Proto by USA měly od začátku odsuzovat Izrael za to, že to dělá. A přestaňte tento útok nazývat „nevyprovokovaným“.

„Tato výzva se týká pokrytectví, kdy se odsuzuje násilí vůči jedněm a schvaluje se vůči jiným. Pokud slyšíte jen o jedné straně tohoto násilí, zpochybněte propagandu, kterou konzumujete. USA podporují krveprolití po celém světě. Musíme o tom mluvit. Tento útok byl děsivý a srdcervoucí, ale nebyl ‚nevyprovokovaný‘. A měli bychom se ptát, proč jsme nebyli svědky stejného rozhořčení nad podobnými titulky. Nedovolte, aby vám zájmy této říše říkaly, které životy jsou cennější než jiné,“ ozvala se nezávislá novinářka z Portorika, Bianca Graulauová.“

(https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vylilo-se-to-nejhorsi-Po-utoku-v-Izraeli-tema-Rusko-a-Ukrajina-744160)

 

Default User Image
Cynik - realista (St, 11. 10. 2023 - 04:10)

„Ozval se také Arnaud  Bertrand, podnikatel v oblasti čínské medicíny: „Prakticky žádná západní vláda se nevyslovila proti rozhodnutí izraelské vlády nařídit ‚totální obležení‘ dvou milionů lidí, z nichž polovina jsou děti. Přesný citát izraelského ministra obrany: ‚žádná elektřina, žádné potraviny, žádné palivo, žádná voda, vše je uzavřeno, bojujeme s lidskými zvířaty‘. To je něco, co by se, pokud by bylo provedeno, zařadilo mezi nejhorší zločiny proti lidskosti v dějinách.“

Rozdílný přístup komentují pak i ti, kdo se zabývají rusko-ukrajinským konfliktem. „Předpokládám, že události v Gaze a Izraeli všem ukážou, jak směšné bylo obviňovat Rusko z genocidy a útoků na civilisty. Za pár týdnů tam zemře víc civilistů, než kolik jich bylo zabito za 20 měsíců bojů na Ukrajině. Rusko se snaží minimalizovat civilní oběti, což se brzy ukáže, až lidé uvidí, jak vypadá alternativa,“ poukázal analytik a historik známý jako Big Serge.

„Kdyby mi na takových věcech ještě záleželo, asi by mě štvalo, že jedni mohou za trest proti ‚teroristům‘, které nemohou chytit, leteckými údery nechat vypařit obydlené čtvrti plné lidí a nechat si za to od médií a politiků na celém světě hulit ptáka, zatímco druzí vedou chirurgicky nejčistší válku, jaká je s moderními metodami v lidských silách, s nejnižším poměrem mrtvých civilistů a vojáků v novodobých dějinách válčení (na úkor samotného vojenského tažení!), zatímco jsou obviňováni z ‚genocidy‘. Naštěstí už nezáleží,“ popsali rozpor analytici z Russians with Attitude. S dovětkem: „Při pohledu na záběry z Gazy si znova uvědomuju, že ti, kdo dobyli Mariupol, byli ještě svatí.“

(https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vylilo-se-to-nejhorsi-Po-utoku-v-Izraeli-tema-Rusko-a-Ukrajina-744160)

 

Default User Image
Cynik - realista (St, 11. 10. 2023 - 04:10)

Podtrženo a sečteno – média, banda všivých politiků a vlastně prakticky celá Evropská socialistická unie se po palestinském útoku na Izrael zcela jednostranně a zcela nekriticky zastává napadeného Izraele, když předtím dlouhé roky EU posílala Palestincům nemalé sumy, které jistě pomáhaly financovat válku a terorismus proti Izraeli. Není důsledků bez příčin... 

Dost názorná jsou srovnání pokryteckého přístupu a dvojího metru k Izraeli a k Rusku, ale to se dalo vcelku očekávat.

Nepochybuji, že ohavně tlustý, sádelnatý naprostý blb (a jen naprostý blb volí tlupy pětislepence) bude řvát jako píchlá svině a nevynechá ve svých reakcích pro toho katolického křiváka, lháře a pokrytce typickou „argumentaci“ ad hominem, skutečné, smysluplné argumenty přece nelze od propagandou zpitomnělého žoku žluklého sádla očekávat.

Hezký den. 

 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Út, 10. 10. 2023 - 20:10)

námět vlákna zní....Máte v rodině postižené totalitním  systémem?   Ano! Můj děda byl Němec a bolševik ho zavřel jako politického vězně do vězení,protože byl  Němec a jeho příbuzenstvo muselo narukovat do WH a jít do Ruska! Rusko? Rusko byla pěkně blbá destinace!! Do Ruska se nikomu nechtělo !! Byl tam, samé bláto a nikdo se nechtěl kamarádit.Po válce partizáni v hospodě nadávali dědovi do Němčourů a děda škrtil partizána ,pod krkem s ním třepal a řval....JÁ TĚ ZABIJU,JÁ TĚ ZABIJU a celá hospoda je musela od sebe odtrhnout,jinak to partizán nedal! Po roce byl děda jako politický vězeň odškodněn a dostal peníze,moc to ale nebylo,ale byl rehabilitován,protože byl politický vězeň.Když jsem byl vztopunen do Pionýra a přišel dom s rudým šátkem,nedostalo se mě uznání...ne,nedostalo. Nikdo nejásal ,doma moje rodina Rusa a rudého neměla nikdy ráda a když jsem byl stár 9 rok,dostal jsem nový předmět-ruštinu. Ani pak nikdo v rodině nejásal,ne,nejásal! Bylo mě doporučeno se učit němčinu! Bába a děda ale uměli německy velice dobře a četli a psali Švabachem,to byli Němci až do konce,zato já nesměl ve škole namalovat německý kříž ani na německý tank. Soudružka učiteoka,byl to bolševik a rudá kráva řvala_VÍŠ CO JE TO NĚMECKÝ TANK? VÍŠ CO JE TO NĚMECKÝ TANK? A tam byl povolen jenom sovětský tank s rudou hvězdou a zelení sovětští revolucionáři a sovětští vojáci a namísto germanpanzer jsem musel psát na výkresy VŘSR a SSSR, My ,mladá telata jsme malovala ty panáky s rukama rostoucíma od pasu a nyní,když se na to podívám,tak to toho revolucionáře vystihuje dokonale. S rukama od ramen jsme začaly malovat asi od 11 rok. Ale jedno na mě komunisické školství zanechalo,vychovalo a nic se z toho za ta léta nezměnilo....stal jsem se antifašista .

Anonym (St, 11. 10. 2023 - 11:10)

Jahoda napsal ....Po válce partizáni v hospodě nadávali dědovi do Němčourů a děda škrtil partizána.........Musím přiznat, že část mých předků  hovořila německy - to mně došlo až po revoluci při návštěvě Německa. Zároveň však doma byla Němčina tvrdě odsuzována. Bratr poslouchal anglické rádio. Matka přišla, nadávala , že němčinu nebude poslouchat, když nemohla najít správný ovladač na vypnutí, vytáhla to ze zásuvky. Bratr namítal, že se jedná o angličtinu a matka odpověděla Egál ( což je německy --je to jedno , lhostejné---) . Tady byly německé vesnice - po válce se přejmenovaly německé bylo vyměněno např za moravské. Lidé se v podstatě rozhodli, že budou Češi - aby byl klid. To je z reálu co vím - jak to bylo s vyhánění Němců nevím - těžko zjistit co vyhnanci dělali předtím.

Default User Image
N. (Út, 10. 10. 2023 - 21:10)

Jahůdko, tohle je jak z Hrabala. Mohl byste to vyprávět v hospodě třeba U tygra jako on a pak sepsat.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Út, 10. 10. 2023 - 22:10)

paní nona,veliká  omluva za překlep,zase mě to blázní a já nevím proč. Ale k tomu co jsem chtěl napsat,že všichni ti lidé a jedno od kud splynuli po válce do rodin. Němci,Slováci,Češi,Židé...všichni ti se poženili a povdávali mezi sebou v rodině pak nikdo nikomu nic nevyčítal  Ale to jsou mladí lidé a ti politiku nikdy neřeší. Jak jinak si taky vysvětlit Němce  s Židovkou pokřtěnou Rabínem?  Nakonec se vzali, mají děti,vnoučata a spoustu pravnouvčat....no není tohle jasný důkaz,že všichni jsme jenom lidé? Akorád ti Židé....ti si  prostě někdy rýpnou,jako že...No jo,to jsou ti Němci. A Němec zase...To jsou ti Židé!.Mají se ale rádi a již spolu žijí přes 65 let.A jak se ti staroušci těší až k nim přijedou vnoučata a pravnoučata. No není ten život někdy krásný?

Default User Image
N. (Út, 10. 10. 2023 - 22:10)

Je to krásný Jahůdko. Vy jste hodnej člověk, škoda že  ''žerete'' kozlíky .:))) Dobrou noc

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Út, 10. 10. 2023 - 23:10)

no jo....kozlíci jsou moje krmivo,ale co mám pozřít? Vepřové jsem celkově vynechal a snažím se ho něčím nahradit. Hovězí je drahé a krůta,husa anebo kachna nejsou dietní. Kozlíci jsou dietní,levní a většinou při ruce. Měla jste někdy pečínku z kozlíka? Já jo! 

Anonym (St, 11. 10. 2023 - 00:10)

Já nemohu pozřít "kozlíky", protože můj strejda měl kozí chov. Mléko, sýry, vynikající, ale já ty kozy nechal připouštět, pak jsem se musel dlouho koupat a všechno, co jsem měl na sobě se spálilo, protože pukl se nedal vyprat. Potom jsem viděl ta roztomilá kůzlátka vyrůstat, chodil je pást a najednou z nich bylo maso. NE!!! Nejsem vegan, ale spoustu zvířat nemusím, protože...asi stejný vztah mám k lidem. Nejsou jen maso, a proto jsem zásadně proti, aby byli.

Anonym (Út, 10. 10. 2023 - 22:10)

Ne. Tohle je spíše na Obecnou školu a Jahůdka by tam pískal v německé helmě na flétnu. Pak by ho partyzáni a rudoarmějci zmlátili. Mne třeba do Pionýra nevzali, jako sportovec jsem nesměl ani na spartakiádu, protože táta byl protistátní živel.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Út, 10. 10. 2023 - 22:10)

Ty jsi bolševik! Zase tady mám číst ideologii kolektivní viny? A co jsi udělal ty?_ Držel jsi hubu,anebo sis to nenechal líbit?

Anonym (Út, 10. 10. 2023 - 22:10)

Ukvapené absolutní závěry nesvědčí o dobré funkci jater, které vypouštějí toxiny do mozku, který přestává normálně myslet. Měl bys si upravit jídelníček.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Út, 10. 10. 2023 - 23:10)

to bylo na mě?! No tak to potom musel být většinově intoxinovaný český vrah s rukama od lidské krve! Nemluvím a genocidě Němců po válce,ale co třeba ideologie kolektivní viny nad kterou se ty zde virtuálně ukájíš a toho co udělal třeba bolševik u nás v české kotlině, Uvedom si,že všechny ty zločiny proti lidskosti za bolševika,středověké mučírny,kde StB mučilo k smrti zavěšením na hák za nohy  u stropu,lágry a vraždění v nich,politické monstrprocesy a celé generace zničených lidských osudů včetně prolité krve na železné oponě. Kdo si asi myslíš že to dělal?Němec

?Rus
?_ Tatar,

 NE,TOHLE VŠECHNO DĚLAL ČECH ČECHOVI,píši záměrně Caps Lock,abys to pochopil. 

Anonym (Út, 10. 10. 2023 - 23:10)

Ty mudrlante. Kdyby dal po válce Stalin palec dolů, tak by z Evropy zmizeli nejen Němci, ale i Čechoslováci jako kolaborující stát. Kdyby měli Američané v té době dost jaderných pum, tak by zmizela nejen Evropa, ale i Rusko. STB byla pokračoání gestapa. Moc dobře si je pamatuji. Jezdili Tatraplány jako gestapo, měli kožené kabáty, jako gestapo a klobouky s krempou dolů, jako gestapo. Nechápu co tím komouši sledovali, ale lidi se báli jako za okupace.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Út, 10. 10. 2023 - 22:10)

Děkuji paní nonad. Ale takový je již život a víte co je na měm ještě krásné? Žr všichni ti Němci a odbojáři splynuli po válce do rodin. 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Út, 10. 10. 2023 - 22:10)

Děkuji paní nonad. Ale takový je již život a víte co je na měm ještě krásné? Žr všichni ti Němci a odbojáři splynuli po válce do rodin. 

Anonym (Út, 10. 10. 2023 - 21:10)

Jahodo. To je čajíček. Němec? Čemu se divit? Větší sílu mají komunisté a sovětští generálové, popravovaní, nebo věznění v gulazích. Nebo takový Slánský, přímo předseda Úv KSČ. Popraven! To jsou ty správné pecky.

Reklama

Přidat komentář