Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Default User Image
Cynik - realista (Čt, 25. 4. 2024 - 03:04)

A teď se podívejme, jak má být ona nově schválená pomoc Ukrajině rozčleněna. Z celkové sumy 60,7 miliard dolarů by mělo být asi 20 miliard dolarů použito přímo v USA, na doplnění tamějších vojenských zásob, které prý byly poněkud vyčerpány vyzbrojováním Ukrajiny. V rámci tohoto „doplnění” je naplánováno, že by se zbývající, staré krámy ze skladů, měly předat Ukrajině. Víceméně k ekologické likvidaci výbuchem. Proto by asi mnohem výstižnějším termínem, pro tuhle rošádu, nežli je inzerovaná pomoc Ukrajině, mohlo být něco jako „obměna a modernizace zásob Pentagonu.”

Dalších 14 miliard dolarů bude přiděleno na tak zvanou Iniciativu bezpečnostní pomoci Ukrajině. Což je  krycí název pro takový, jakoby nezávislý fond, který nakupuje nové zbraně pro ukrajinskou armádu od amerických výrobců. Tedy další injekce pro americké výrobce. Nějakých 15 miliard dolarů pak bude  vynaloženo na „posílení schopností ukrajinské armády, podporu zpravodajské spolupráce mezi Kyjevem a Washingtonem a posílení americké přítomnosti ve východní Evropě.” Přeloženo do běžné, hovorové češtiny – zase něco zbraní na Ukrajinu (pochopitelně že amerických) a k tomu mega prachy pro nejrůznější americké „speciální služby” které provádí tu zmíněnou zpravodajskou spolupráci. Třeba nějakou novou, americkou špionážní družici, nebo novoučký, průzkumný Poseidon pro US Air Force. A zbytkem se zamázne část účtu za pobyt amerických vojsk v Německu či Polsku…“

https://1url.cz/vuyOB 

Default User Image
Cynik - realista (Čt, 25. 4. 2024 - 03:04)

"Ale nebojte se. I na samotnou Ukrajinu nakonec něco málo peněz propadne. Z celkových zhruba jedenašedesáti miliard je asi 8 miliard přiděleno přímo ukrajinské vládě, aby měla, na dalších pár měsíců, z čeho vyplácet mzdy, důchody a renty invalidům.

President Biden se od počátku vůbec netajil s tím, že většina peněz zůstane doma. Už když pro přijetí zákona lobboval, neopomínal zdůraznit, že zákon o pomoci Ukrajině podpoří americkou ekonomiku.. Na stránkách Bílého domu to ostatně dodnes najdete černé na bílém: .”… tento návrh zákona posílá vojenské vybavení na Ukrajinu a peníze utrácí přímo zde ve Spojených státech amerických v místech, jako je Arizona, kde se vyrábí rakety Patriot,  Alabama, kde jsou stavěny rakety Javelin a Pennsylvánie, Ohio a Texas, kde se vyrábí dělostřelecké granáty.”

To je zřejmě také důvodem, proč miliardový balíček Sněmovnou nakonec hladce prošel. Pro zvedla ruku i část Republikánů. A jejich, republikánský mluvčí Sněmovny reprezentantů, Mike Johnsone, se nijak netajil s tím, že celou věc předem konzultoval s Donaldem Trumpem. S člověkem, o němž je známo, že není zrovna fanouškem podpory Ukrajinské války. Ale díky hlasování ty veliké prachy zůstaly doma! U spřátelených firem. A to je důležité. Natolik, že Trump  prohlásil, :„Stojím pevně za mluvčím Sněmovny Mikem Johnsonem”, načež prý dodal, že Johnson odvádí „velmi dobrou práci”.

Překvapivé? Jen pro hodně naivního pozorovatele. Volby jsou na krku. A americký zbrojní průmysl je, na místní poměry, podivuhodně nestranný. Sype do pokladen jak Demokratů, tak i Republikánů." 

https://1url.cz/vuyOB 

 

Default User Image
Cynik - realista (Čt, 25. 4. 2024 - 03:04)

 

Ukrajina minulý týden k bombardování vojenského letiště na Ruskem anektovaném Krymu podle agentury AP poprvé použila taktické balistické střely s delším doletem, které jí tajně dodaly Spojené státy. K úderu proti ruským jednotkám je Ukrajinci nasadili také v noci na dnešek, řekli AP nejmenovaní američtí činitelé. Jejich dodávku dnes potvrdil Washington.

"Mohu potvrdit, že Spojené státy na výslovný pokyn prezidenta (Joea Bidena) poskytly Ukrajině rakety dlouhého doletu ATACMS," řekl podle ruského servisu BBC mluvčí amerického ministerstva zahraničí Vedant Patel. Dodal, že rakety dorazily na Ukrajinu tento měsíc. Také poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan řekl, že USA poslaly Ukrajině "významný počet" těchto střel a "pošlou další". Ukrajina se podle něho zavázala, že je použije jen v rámci svého území a ne na území Ruska.

Nové střely mají se skoro 300 kilometry téměř dvojnásobný dolet oproti těm, které Spojené státy dodávaly Ukrajině od loňského října, a Kyjev o ně velmi usiloval.“

https://1url.cz/auyOe 

 

„Ukrajina se podle něho zavázala, že je použije jen v rámci svého území a ne na území Ruska.“ Vzhledem k tomu, že Krym je ruský po drtivém výsledku referenda z roku 2014, nemají patrně ukrajinské závazky velkou váhu.

Ostatně, již před dodávkou amerických střel dlouhého doletu podnikali Ukrajinci teroristické  akce na civilní cíle, ležící na ruském území.

Jsou americké rakety dlouhého doletu schopny zvrátit pro Ukrajinu krajně nepříznivý průběh války?

Patrně jen stěží,  spíše povedou k další eskalaci americké války s Ruskem na ukrajinském území, k zesílení ruských útoků, nejspíš vedených do větší hloubky ukrajinského území, aby byly rakety dlouhého doletu eliminovány, a také aby byly zničeny dopravní cesty, a silně tak zkomplikovány dodávky munice a techniky

Default User Image
Cynik - realista (Čt, 25. 4. 2024 - 03:04)

„...ruský ministr obrany Sergej Šojgu zdůraznil probíhající ruské útočné operace u Časiv Jaru, Avdijivky a Doněcku a oznámil, že Rusko hodlá zintenzivnit údernou kampaň s cílem narušit ukrajinskou logistiku. O slovech ruského ministra obrany informoval washingtonský Institut pro studium války (ISW) s tím, že Šojgu se snaží prezentovat jako velmi úspěšné i operace, jejichž výsledky jsou sporné.

„Ruské síly pravděpodobně v nadcházejících týdnech zintenzivní probíhající útočné operace, aby využily omezení ukrajinského materiálu před očekávaným příchodem americké bezpečnostní pomoci. … Šojgu také oznámil, že ruské síly zesílí údery proti ukrajinským logistickým centrům a skladům zbraní dodaných Západem,“ uvedl institut.

„Ruské síly pravděpodobně v nadcházejících týdnech zesílí bezpilotní a raketové útoky, aby maximalizovaly škody na ukrajinské infrastruktuře a kapacitě obranné průmyslové základny, než očekávaný příjezd americké bezpečnostní pomoci začne zmírňovat kritický nedostatek raket protivzdušné obrany na Ukrajině,“ pokračoval ISW.“

https://1url.cz/BuyOp

 

Na "pomoci Ukrajině" se tedy napakuje především říše běloptákova a její firmy, jak je uvedeno v předchozích příspěvcích ("President Biden se od počátku vůbec netajil s tím, že většina peněz zůstane doma.")

Ukrajinu čekají jen další mrtví a ranění, čekají ji další materiální škody a další zničená území, to vše pro americké zájmy a pro snahu především říše běloptákovy oslabit Rusko. 

Je ovšem otázkou, co by nastalo v případě eskalace konfliktu na Blízkém východě, případně ke zhoršení situace v Asii.

Je vysoce pravděpodobné, že v takovém případě by USA odhodily Ukrajinu jako vymačkaný citrón, většina eurounijních zemí rovněž, jen fialový blábolil by spolu s bývalým komunistickým agentem dál žebrali o munici pro Ukrajinu...

 

Default User Image
Cynik - realista (Čt, 25. 4. 2024 - 03:04)

„Ukrajinští energetici opět zápolí se zajištěním dodávek proudu.

Ukrajinští energetici se v těchto dnech potýkají se značným deficitem energie v rozvodné síti. Kvůli jejímu poškození v důsledku ruských útoků dochází k plánovanému odpojování koncových uživatelů. Aktuálně je bez proudu jen v Charkovské oblasti přes 200 tisíc domácností. Informuje o tom ukrajinská společnost Ukrenerho. 

„Po celých čtyřiadvacet hodin se omezují dodávky energie domácnostem v Charkovské oblasti, pro průmysl platí rovněž celodenní omezení v Krivorožské oblasti,“ uvedla ve středu Ukrenerho. Oprava poničeného zařízení a objektů pokračuje, dodala.

Také středeční ruský útok na Oděsu a okolí měl za cíl právě energetickou infrastrukturu. V důsledku bojů hlásí problémy s dodávkami Dněpropetrovská, Doněcká, Mykolajivská, Oděská, Sumská a Charkovská oblast. Ke středečnímu ránu bylo bez proudu přes 420 ukrajinských obcí a měst.

Nerovnováha mezi výrobou a odběrem a škody na zařízení mohou vést k plošnému výpadku elektřiny, blackoutu.“

https://1url.cz/TuyOu 

 

Obávám se, že podobných výpadků bude přibývat, a nelze vyloučit ani blackout. Nepochybně bude též přibývat útoků na dopravní infrastrukturu, takže by se mohlo lehce stát, že Ukrajinci budou na zádech nosit dělostřeleckou munici, vyžebranou po světě fialovým blábolilem a komunistickým špiónem, známým též jako Agent Pávek...

Schválně, stane se takovým nosičem munice i fialový blábolil? Troška zdravého pohybu by mu jistě prospěla. Samozřejmě by mohla s municí pochodovat i militantní tetka Černochová, válečnice Pekarová-Adamová, či vyděšená fialová Mirka, a další exempláře z pětislepené, kolaborantské a vlastizrádné pakáže... 

 

Anonym (St, 24. 4. 2024 - 22:04)

Rita Patiño byla běžkyně Rarámuri, která ráda tančila, zpívala, jedla a navštěvovala večírky. Měla znalosti bylinné medicíny a pracovala jako porodní asistentka. Jedna z jejích procházek ji zavedla tak daleko od jejího lidu, že aniž by si to uvědomovala, opustila svůj domovský stát Chihuahua. Jako Tarahumara dokázala snadno pěšky překonat desítky řek, polí, kaňonů a hor. Jedné noci v roce 1983 našla kansaská policie v srdci Spojených států Patiño v kostele, unavenou a vystrašenou, více než 2 242 mil od jejího domova v kaňonu Urique. Bez přístupu k tlumočníkovi byla poslána do psychiatrické léčebny a nesprávně diagnostikována jako schizofrenní. 

Anonym (Čt, 25. 4. 2024 - 00:04)

A tam si ji v Kansasu nechali 12 let...

Anonym (Čt, 25. 4. 2024 - 00:04)

To je taky amerika...něco takového by se opravdu v Evropě nestalo...lidé spolu mluví...

Anonym (St, 24. 4. 2024 - 21:04)

Svoboda! NASRAT VÁLCE NA UKRAHINĚ! 

Anonym (Čt, 25. 4. 2024 - 00:04)

Jo, jo, zase vztyčili na Staromáku svojí vlajku dokonce 3metry vysoko a s tim trizubem, a do toho hráli nějakou hudbu, navíc nástěnky měli v němčině...no řekl jsem si sakra...ne to nemá cenu...

Anonym (St, 24. 4. 2024 - 19:04)

Byl M. Zeman v předvečer vypuknutí Euromajdan

(21. 11. 2013 – 22. 2. 2014) 

V REAKCI NA NEPOKOJE V DUCHCOVĚ PROZÍRAVÝ, když dne2 8. srpna 2013 jej citují:

Související

Řádění holých lebek, nic na hlavě, nic v hlavě, znamená, že nám tady vyrůstá ne neofašismus, ale neonacismus,“ uvedl v Hovorech z Lán, které vysílá Radiožurnál.

Řešení nastalé situace podle Zemana není jednoduché. „Zcela určitě ne zakázat tu stranu, to nám předvedla Dělnická strana sociální spravedlnosti, před tím se tuším jmenovala nějak jinak. Když tu stranu zakážete, tak se přejmenuje a jede vesele dál. Podle mého názoru, a to souvisí i s tou policejní aktivitou, je zapotřebí daleko razantnější postup vůči jakýmkoliv projevům neonacismu. Ať jsou to demonstrace, ať už jsou to takzvané koncerty, které ve skutečnosti koncerty nejsou, protože se tam vyřvávají nikoli neonacistická, ale přímo nacistická hesla a podobně. Myslím si, že je potřeba nedat jim pokoj,“ uvedl Miloš Zeman.

Zamyslel se také nad tím, proč politici ve Valdštejnském sále tleskali, když v inauguračním projevu kritizoval některé novináře a netleskali, když mluvil o nebezpečí neonacismu. „Já jim nechci sahat do svědomí, třeba tuto větu považovali za omšelou frázi a právě dnes se dočkali toho, že to fráze není. Bylo by ode mne přehnané, kdybych říkal, že zmínce o neonacistech netleskali proto, že by sami byli neonacisty, to určitě ne. Spíše si říkali, ten člověk ten neonacismus přeceňuje, ono to není tak horké. Ano, teď to není ještě tak horké, ale na druhé straně chovat si krajtu v koupelně a čekat, až vyroste a zadusí vás, není příliš prozíravé,“ uvedl dále Zeman.

Anonym (St, 24. 4. 2024 - 19:04)

Unexpected error, program nainstalovaný ve zbraních na ukrajinu je k dálkovému ovládání pokročilých funkcí robertků.. Co s ti naturščik udělá!? 

Default User Image
24.4. (St, 24. 4. 2024 - 18:04)

Dobře diky.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 24. 4. 2024 - 17:04)

Thank You, America!

 

"Prezident Biden podepsal zákon o pomoci Ukrajině. Zbraně a munice budou odeslány na Ukrajinu během několika hodin. Děkuji vám, Spojené státy!"

 

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1783153522344624222

Default User Image
Vincek (St, 24. 4. 2024 - 18:04)

Naučil jsi se dávat odkazy, Jahodo? 

Anonym (St, 24. 4. 2024 - 19:04)

To není Jahoda, ale zloděj nicků.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (St, 24. 4. 2024 - 19:04)

Jojo, pracuji na sobě - nikdy není pozdě začít!

Anonym (St, 24. 4. 2024 - 16:04)

Horší scénář jsem si nemohl představita a myslím, že každá civil občan.

ZELENÝ MOZEK je rád tam kde občan má smrtelné křeče na bojišti jako odvedenec vojín...

jako 700 000 dělostřeleckých granátů ročně (a to nebude granát jako ruční, ale bomba...) a z firmičky NÁCKOVSKÉ RAISMETHAL...tak to je něco čeho jsem se nechtěl dožít!!!

ZASRANÁ VÁLKA!

Anonym (St, 24. 4. 2024 - 16:04)

 

Po válce byl majetek německého průmyslu 17krát vyšší než v roce 1939. Přestože nacistický režim válku prohrál, průmysl z ní hodně získal.

Hmmm....

Přední němečtí průmyslníci: IG Farben, Krupp, Flick, Rheinmetall dluží nuceným dělníkům něco, protože je upracovali k smrti," řekl Benjamin Ferencz, hlavní žalobce USA v norimberském případu Einsatzgruppen. "Byli jsme nižší než otroci," řekl jeden z nuceně pracujících. „Člověk se snaží chránit otroky. Byli jsme jako kus smirkového papíru: několikrát se otírali, spotřebovali a pak vyhodili, abychom je spálili spolu s odpadky. A tyto lidi utráceli k smrti jako součást programu nazvaného ‚vyhlazení prací‘.“

 

Anonym (St, 24. 4. 2024 - 16:04)

charkov TEDY místo o které se ještě ani nebojuje,je stejně daleko jako z Prahy do MOSKVY!

A mne nikdy nenapadlo, že bych šel třeba z Prahy pěšky nebo na kole do Moskvy, nebo že bych měl posílat nějaké dotace či co, aby se v Moskvě mohli orientovat víc na východ, sever, jih nebo západ...

Reklama

Přidat komentář