Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

Default User Image
Mordhauser s Janou (Po, 4. 3. 2024 - 09:03)

zde velmi brilantně postihli rozdíl mezi masovými vraždami psychopatů a narcistů. Zajímavé je to však i na úrovni politických vražd. Putin je (podobně jako byl Stalin nebo Hitler) zrůda s rysy jak psychopatickými, tak narcistickými. Podobné zrůdy posílají statisíce a miliony na smrt, a nařizují popravy jednotlivců, z přesvědčení o své světodějnosti.

Anonym (Po, 4. 3. 2024 - 09:03)

Zato prezidenti USA jsou všichni na Nobelovu cenu míru.

Default User Image
Jana (Ne, 3. 3. 2024 - 11:03)

Je fakt, že psychopati vraždí hlavně pro vzrušení, nebo pro nějaký pragmatický zisk (například likvidaci nějakého soka či konkurenta, zmocnění se peněženky zavražděného, zbavení se nějakého otravného člověka apod.). 
Naproti tomu narcisisté často vraždí proto, aby se někomu (jednotlivci, rodině, městu, národu, lidstvu) pomstili za nějaké reálné či domnělé křivdy, a aby se cítili dobře jako ti, kdo svoji kůži neprodali lacině a dosáhli - zpravidla před svojí vlastní smrtí či dlouhodobým vězením - jakéhosi pocitu pseudomorálního zadostiučinění.
Zatímco psychopatům jsou tedy nějaké právo a spravedlnost u zadku, narcisisté vnímají sami sebe jako nejvyššího soudce i zákonodárce a zdroj té nejvyšší vesmírné spravedlnosti. 

Default User Image
Mordhauser Ignát Aureola-Podlomský (So, 2. 3. 2024 - 00:03)

Dnes vjel ve Štětíně 33-letý řidič záměrně do lidí čekajících na tramvaj, ale nikoho na místě nezabil, ač zranil 19 lidí. A jen dvě osoby by v současnosti měly být po tomto najetí v kritickém stavu. Zkušená řidička Hepnarová, narozdíl od daného Poláka, dobře věděla, jaké vozidlo potřebuje použít, aby najetí s ním účinně zabíjelo.

Anonym (So, 2. 3. 2024 - 12:03)

To je vlastní řadě psychopatů, že svůj pokus o masovou vraždu důkladně nepromyslí a nepřipraví, a pak v důsledku toho nikoho nezabijí, nebo jen relativně málo lidí. Pro zbytek lidstva je to ovšem samozřejmě výhoda...

Anonym (So, 2. 3. 2024 - 16:03)

Jinak se k tomu ovšem staví masoví vrazi z řad narcistů. Ti se považují za oběť lidstva, a těžce by nesli, pokud by jejich vražedný útok nepřinesl ovoce ve formě většího počtu mrtvých. Proto všechno promyslí a připraví tak, aby nic - hepnarovsky řečeno - "nezhudlařili", a nějací lidé při jejich akci opravdu zemřeli.

Default User Image
Mordhauser Ignát Aureola-Podlomský (Čt, 29. 2. 2024 - 19:02)

Kdyby Hepnarová nebo Kozák žili jen málo století dozadu, třeba by konali své amoky s přesvědčením, že je jim odpuštěno, neboť Ježíš Kristus dopředu vzal na sebe na Kříži i jejich hříchy. Takto věci chápou i někteří religiozní zabijáci v USA.

Default User Image
Mordhauser Ignát Aureola-Podlomský (Po, 26. 2. 2024 - 09:02)

V moderním světě muži počítají s tím, že je může žena odsoudit k vysokému soudnímu trestu. Stane-li se tak, ve velké většině to berou relativně normálně, během své inkarcerace se chovají přiměřeně takovéto své těžké životní situaci, a po svém případném propuštění svoji soudkyni nezabíjejí, ani se jí jakkoli jinak nemstí. A to dokonce ani tehdy, jsou-li to muhutní a silní boxeři, kteří mají vůči své soudkyni obrovskou fyzickou převahu. Týká se to i mulatů a černochů v USA.

Anonym (Po, 26. 2. 2024 - 19:02)

Podobný přístup ke svému trestu, jenž byl v daném případě trestem hrdelním, měl i hrabě Robert Essex, významný anglický vojevůdce přelomu 16. a 17. století, jehož velezrádný ortel podepsala sama královna Alžběta I. Řečený hrabě byl popraven sekyrou v okrsku Tower of London dne 25. února léta Páně 1601 ve věku 35 let. Podobně jako v případě Marie Stuartovny jej kat stínal natřikrát.

Default User Image
František (St, 28. 2. 2024 - 06:02)

To se vůbec nedivím, že byla poprava Essexe tak komplikovaná. Byl to nesmírně mohutný muž s býčí šíjí, a jistě i mimořádně silnou krční páteří. Byl však nejen velmi statný, ale i ztepilý. Ve věku 23 let stál modelem výtvarníku Nicholasi Hilliardovi pro miniaturu "Melancholické mládí": https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fa/Nicholas_Hilliard_013.jpg/320px-Nicholas_Hilliard_013.jpg

Default User Image
Mordhauser Ignát Aureola-Podlomský (Po, 19. 2. 2024 - 19:02)

Příkladem ženy, která se milosrdně a blahodárně zbláznila po zastřelení svého manžela, byla Charlotta Belgická, choť to císaře Maxmiliána Mexického, který byl popraven ve věku 34 let v červnu 1867 na Cerro de las Campanas v Obnovené Mexické republice.

Default User Image
František (Ne, 18. 2. 2024 - 19:02)

Ano. Kdyby žil David Kozák v jiné zemi a jiné době, a po postřílení celkem sedmnácti osob byl zatčen, postaven před soud a odsouzen k smrti, pak by byla poslední návštěva jeho matky Romany před Davidovou popravou pro danou ženu opravdu mimořádně traumatickým a srdce rvoucím zážitkem, z něhož by se možná již nikdy zcela nevzpamatovala. Nicméně je možné a pravděpodobné, že se Romana Kozáková již plně nevzpamatuje dokonce ani z aktuálních psychických traumat, která v důsledku Davidova amokálního chování skutečně utrpěla.

Anonym (Po, 19. 2. 2024 - 07:02)

Jednou z možností Romany Kozákové je reagovat na utrpěná psychická traumata například rozvinutím schizofrenie, nebo i jiné formy rozštěpu osobnosti.

Default User Image
Mordhauser Ignát Aureola-Podlomský (Pá, 16. 2. 2024 - 10:02)

Když byl v listopadu 1960 popraven mladý protikomunistický odbojář Vladivoj Tomek, jeho žena pak potratila a zemřela, a jeho matka dostala tak velké psychické trauma, že dožila svůj život na psychiatrii.

Default User Image
Ještě daleko útrpnější (So, 17. 2. 2024 - 13:02)

pro Romanu Kozákovou by bylo, kdyby její syn svoji amokální rampidž přežil, ale v jurisdikci, která by mu umožnila udělit trest smrti. Pak by byl odsouzen k smrti a popraven. I bez popravy svého syna však Romana Kozáková dožije svůj život s velkou pravděpodobností na psychiatrii, nedojde-li k nějakému násilnému zločinu proti ní.

Default User Image
Mordhauser Ignát Aureola-Podlomský (Pá, 9. 2. 2024 - 18:02)

David Kozák zabíjel, zraňoval a ohrožoval doma ve vlastní rodině, v lese, na své fakultě i na ulici, útočil na muže i ženy, na děti, mladé lidi i starší občany, na Čechy i cizince, na studenty i učitele, a byl nejspíš velmi inkluzivní ještě i kdovíjak jinak. To jenom svědčí o tom, že jej lidská společnost jako celek nesmírně s*ala, a že nebyl příliš ochoten - ve výběru terčů svého smrtícího násilí - brát nějaké ohledy nebo dělat nějaké výjimky.

Anonym (So, 10. 2. 2024 - 00:02)

Někteří holt dospívají k přesvědčení, že je lidstvo jakási hnusná, beztvará a bezcenná, mnohohlavá, mnohoruká a mnohonohá m*dka. A podle tohoto přesvědčení se pak i chovají.

Anonym (So, 10. 2. 2024 - 12:02)

To je velmi tvrdé vyjádření, které však dobře koresponduje se smýšlením takových masových vrahů, jakým byl i David Kozák. U Hepnarové je to pak trochu sporné - vzhledem k tomu, že zabila pouze staré a zranila pouze dospělé.

nona (So, 10. 2. 2024 - 12:02)

Zabila pouze je, protože ostatní tam nebyli. Nevybírala si. S K. ji ovšem spojuje i to, že u obou společnost i rodina zanedbala jejich psychický stav.

Anonym (So, 10. 2. 2024 - 14:02)

Hepnarová si vybrala nahodilý cíl, protože jí jeblo. U Kozáka to není jisté. Možná chtěl zabít někoho konkrétního, protože se na to připravoval. Když už měl opakovací zbraň a dost nábojů, tak pokračoval. Údajně chtěl spáchat sebevraždu a počítal s tím, že bude zabit policií. Zajistil si doprovod svých obětí a tím se také stal "nezapomenutelným". Uťápnutý, ponižovaný, psychopatický, submisivní, introvert.

Reklama

Přidat komentář