Reklama

Dyslektik....?

Jestli ona by tam ale trefila. I když, jak jsem tak prolétl ty příspěvky, ona už tam dávno je. 

Default User Image
(So, 27. 4. 2024 - 19:04)

Několik let, kolem dvaceti to už možná bude. Dobré vlákna zanikají, zůstává tady bahno. 

Jak tak koukám, za celou dobu tu nepřibylo nic nového. Co se dá dělat. Na druhou stranu je to svého druhu dobrá zpráva, že nikoho netrápí dyslexie. 

Default User Image
Anonym (So, 20. 4. 2024 - 05:04)

V každém je trochu dislexie. Chyby děláme všichni. :)

Default User Image
Anonym (Pá, 19. 4. 2024 - 19:04)

Děkuji, někdy je ten klid třeba.

Anonym (Čt, 18. 4. 2024 - 19:04)

Děkuji.

Default User Image
(Pá, 19. 4. 2024 - 04:04)

Je už vhodné nechat tuto diskusi pro problémy dislexie. 

Naprosto souhlasím. I adminovi tady ušetří práci. Má-li autor kopírovaných textů v kombinaci se svými vzkazy potřebu sdělit  světu, že odhalil  nějaké podvodné jednání, nějakou nepravost osoby, která se na serveru vydává pomocí různých nicků za osob více a pociťuje vůči ní zášť, kteru musí vytrubovat světu, má-li potřebu zmiňovat údajné životní hříchy této osoby, nechť se v tomto prostoru drží tématu dislexie  a přispívá k němu. A pak snad nebude mít problém ještě i s adminem. Nebo ještě lépe - ať si založí nové diskusní vlákno - například s názvem “odhalil(a) jsem tě, podvodnice!” či s názvem lépe jí (mu) vyhovujícím. Je-li ale autorovým cílem nadále pokračovat v započatých snahách o nevím co- snad nápravu světa s dislexií nesouvisející- upozorňuji ho, že mě jen utvrdí v myšlence, že se tady chová jako  blb a kretén (pokud není tedy nemocný) mnohem více, než osoba, kterou kritizuje. Jeho příspěvky číst  samozřejmě už nebudu, prostě počkám, až je admin smaže. A to taky doporučuji ostatním. Nač také znovu číst to, co už někdo jednou napsal a jiný to jen překopíroval a vložil, že? 

Anonym (Pá, 15. 3. 2024 - 12:03)

https://www.doktorka.cz/diskuse/mega-problem

Default User Image
MIMIM (Út, 16. 4. 2024 - 13:04)

Muže být schizofrenie dědičná z otce na syna a z matky na dceru? Jak se může začít projevovat? V jakém věku?

Ještě bych doplnil, že kromě bludů je obraz schizofrenie typický také tím, že člověk pospojuje náhodné události do příčinných souvislostí. V uvažování nemocného se pak náhoda jako prvek reality obvykle vytrácí a je nepřípustná pro vysvětlení vývoje událostí a nemocný ji nahradí představou záměrných a úmyslných akcí, kterými někdo nebo něco usiluje o dosažení změn v jeho životě (spiknutí). Obvykle vnímaných jako ohrožujících jeho samého (někdo jej sleduje, ohrožuje jeho zdraví, usiluje o život, nebo ohrožuje život a zdraví druhých) nebo negativně měnících kvalitu života všech lidí ve společnosti, což on jediný prohlédl a je o tom přesvědčen. Bludy jsou samozřejmě v pozadí takového uvaźování. Nemoc výrazně mění motivaci, emoce, vnímání a myšlení postiženého člověka a je velmi závažná. S dyslexií nemá ale žádnou příčinnou souvislost. Spouštěčem může být cokoli. Nejdříve se obvykle projevuje (ne zákonitě) až po adolescenci. A pak kdykoli v pozdějším věku. Pro ilustraci je možné se tady podívat třeba na diskusi “3. odboj…..”, kde najdeš některá tvrzení jak vystřižená z učebnice s kazuistikou schizofrenie. (Bez vyšetření a znalosti autorů  by bylo samozřejmě nefér tvrdit, že je určitě psal nemocný, ale typické znaky tam jednoznačně najdeš. Mnoho nemocných si v rámci léčby na doporučení lékaře také své postřehy “zapisuje” a různé zveřejňování názorů a kverulace bývají rovněž typickým projevem tohoto onemocnění.) Nevývratnost přesvědčení je pak dalším určujícím znakem nemoci. 

Default User Image
Anonym (Čt, 18. 4. 2024 - 04:04)

Škoda, že si to nemocný neuvědomuje. Ale dá se léčit. Nevím ale, jestli se dá vyléčit docela. Zajímavé poznatky. Děkuji.

Přesněji - člověk v ataku choroby si to neuvědomuje.  A ataky se u neléčených objevují opravdu zhusta. 

Default User Image
Anonym (Čt, 18. 4. 2024 - 05:04)

Musím se trochu opravit. Neléčený schizofrenik si to neuvědomuje. Má laická představa. 

Schizofrenie se může projevovat třeba tím, že někdo stále kopíruje jeden a ten samý text a vkládá ho zas a znovu do diskuse. Ale v této diskusi bych to spíš tipoval na mentální retardaci. Není to o tomto tvém konkrétním příspěvku a admin to tu opakovaně maže, protože se to tu děje často. K schizofrenii -  jistá genetická zátěž se u schizofrenie předpokládá. Projevuje se kvalitativně odlišným vnímáním a myšlením, které bývá promíseno s bludy, určitou ztrátou výkonnosti a motivace, změnou emocionálního prožívání. Nejtypičtější jsou pak ty bludy, které se objevují ve vjemech (sluch, čich, zrak) a zkreslují vnímání reality a následně také v myšlenkových pochodech. Dotyčný si je ale neuvědomuje a o správnosti svého pohledu na věc bývá nevývratně přesvědčen. 

Default User Image
Anonym (St, 17. 4. 2024 - 11:04)

Přikláním se k schizofrenii. Bludy. Směs přepsaných kopírek, o kterých je pisatel přesvědčen, že jsou pravdivé. 

Default User Image
Anonym (St, 17. 4. 2024 - 11:04)

Mentální retardace ovšem není také vyloučená.

Anonym (Čt, 22. 2. 2024 - 23:02)

Dobrý večer, pozoruji na sobě znaky disleksie a chtěla bych se vás tady zeptat, kde se o tomto problému můžu poradit s odborníkem popř. jak odborníka vyhledat. Děkuji

Na netu zadej do vyhledávače odkaz pedagogicko psychologické poradny a na stránkách MŠMT (Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy) si stáhni dokument v pdf. Je tam seznam všech poraden v ČR s mailovými kontakty a jsou v něm také kontakty na některá školská a další zařízení, která se mimo jiné dislexií zabývají. Telefonní kontakty pak už dohledáš na netu. 

Anonym (Čt, 22. 2. 2024 - 22:02)

Může mi někdo poradit?Mám...Ahoj, Lado, mám stejný problém,syn je v 1. tř. a pamatuje si jen některé písmena a číslice....denně trénujeme, ale není to lepší...zvažuji poradnu.....poradí někdo????děkuji

Reklama

Přidat komentář