Reklama

Potravinarske vyrobky...??

Magrathea (Ne, 29. 10. 2006 - 18:10)

..jestli jsou kvasnice nezdravé, to vážně netušim, spíš bych řekla, že prospívají - kdysi jsem je musela nějakou dobu brát, když jsem brala antibiotika a všechno v pohodě..

..v drožďárně jsem dělala jenom v balírně, kže nevim, co se dělo s droždím přímo ve výrobě, ale vim, že jednou tam přišli na exkurzy ze základky a jednomu chlapci se udělalo nevolno a do válce s droždím se vyzvracel..co si pamatuju, tak se to moc neřešilo..'

L.M.M. (Ne, 29. 10. 2006 - 17:10)

Magratheu,to by me taky zajimalo neco vic vedet o tom drozdim ? Muzes nam to prozradit??

Simona (Ne, 29. 10. 2006 - 17:10)

Mam dotaz na Magratheu pripadna ne Vas ostatni. Vsude slysim, jak jsou nezdrave kvasnice, ale nemam tuseni proc. V lekarne si na radu kupuju Pengamin,pry pomaha na plet. Muzes mi bliz popsat zazitky z drozdarny?

Lenka (Ne, 29. 10. 2006 - 14:10)

Kamarádka byla v pekárně na brigádě, občas si tam někdo do těsta plivne a podobně... humus.'

Jana (Ne, 29. 10. 2006 - 14:10)

Dělám v masokombinátu, napíšu co nejím: paštiky, játrovky, levné salámy/gothaj, český, tyrolský atd..., párky kuřecí, klobásy.

Dřív jsem jedla maso, a pouze ty speciality /debrecínka, kladenka atd / ted už nejím ani to. Pouze ryby, je to asi 3 ěsíce co jsem maso přestala jíst, z ničeho nic a vůbec mi nechybí ani nemám na něj chut.

Myslím, že je to tím, že vidím ty zvířata z okna když je vozej na porážku..

Ale rozhodně bych neřekla, že je pravda věta, kdo dělá v masně nejí maso.
U nás v dost velkém podniku neznám ani jednoho vegetariána, až ted na sebe.
Moje ségra se švárou dělaj u řezníka, a taky papaj, ale když si dělaj pro sebe jako pro zaměstnance, tak si to trochu samozřejmě přilepší...'

raději ne (Ne, 29. 10. 2006 - 00:10)

to je zajímavé téma, co je na vstupu a co je na výstupu z výroby.
Na příklad jsem viděl již v roce 1980, že pracovnici na Státních statcích nikdy nekupovali maso u řezníka. Pracovníci Masokombinátu nejedli uzeniny a pekaři pečou extra chléb pro sebe....ale v zájmu kšeftu a zisku to vše ještě vyhoví normám, které někdo vytvořil. Nejhorší na tom je to, že se to pozná až za velmi dlouhou dobu....a tak z těch potravin mají všichni užitek, ale my jako spotřebitele jen 1/4 a ty 3/4 mají doktoři.
Potravinářské výrobky mají velmi daleko k přirozené stravě. Otázka zdraví je proto přímo úměrna tomu, jak se od této stravy kdo z nás odklonil.Moderní technologie se zajímá jen o kvantitu a velmi snižuje kvalitu.Kdyby na příklad vyšla pravda o výrobě mnohých uzenin....a škodlivosti některých přístrojů, jako je mikrovlnka, mnozí by byli zděšení.'

Magrathea (So, 28. 10. 2006 - 21:10)

..já dělala na brigádě v drožďárně..škoda, že droždí je skoro ve všem, jinak bych se pečiva a podobně už nedotkla..ale to máš bohužel se všim..radši o tom moc nepřemýšlet, jinak bychom asi umřeli hlady..'

L.M.M. (So, 28. 10. 2006 - 18:10)

Dela nekdo z vas,nebo ve vasem blizkem okoli ve fabrikacha,kde se delaji potravinarske vyrobky a ne jen ty? Zajimal by me nazorn na kvalitu atd. Mela jsem znamou ta delala v mastnem prumyslu,musela odejit a od te doby neji uzeniny! Verite zakoupenym vyrobkum?

Reklama

Přidat komentář