Sebevražda
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit
si říct,že každý máme nějaké trápení,já bych ti mohla povídat,ale nikdy,nikdy bych se nepokusila o sebevraždu,to v žádném případě.Jsou na tom lidé hůř.Za čas to uvidíš všechno jinak,věř mi.Pokud už se řežeš,tak z toho mám husí kůži,přece tě to musí bolet?,tak to já bych nedokázala.Nevím,nejspíš by to chtělo vyhledat psychologa,nebo psychiatra.Co tě vlastně tak moc trápí?
Ne, jen se dobře prospíš....protože nemám důvod žít za jeden den se stalo toho strašně moc a nezvládám to je fakt že o sebevraždu sem se pokoušela hodně krát mám na obou rukávch jizby některé před měsíci a před rokem a zvažuju nad ruznými metodami sebevraždy oběsit se,podřezat se nebo ty prášky
D.: S duchovní cestou mám své zkušenosti. Ale tohle nemá cenu, protože si oba lezeme vzájemně na nervy. Škoda.
je tak smutné,když tohle...co ostatní ti mě nesnaší kvůli nějaké lži! rodiču mi je sice líto ale koho mám nikoho jak se za jeden může všechno tak zvrtnout ae abych pravdu není to po prvé co chci spáchat sebevraždu už sem se aji začla řezat mám po rukách rok či měsíce straré jizvy
Jako vždycky se ztotožňuji...Jill,
trochu mě tu někteří glorifikujete, nejsem žádná Matka Tereza. Jsem hříšník, co hřešil a nezvládá někdy ani dnes. Viz moje rozhodnutí zvýšit dávky AD a Rivotrilu, místo možného třeba sportu, učení, či čertví čeho, co by pomohlo.
Bojíš se o N.?
Často ji zde vzpomínáš, zjevně Tě hodně zasáhlo, co Ti svěřila.
Je to paradox. Občas chceme umřít, a když se to někomu "povede", děsí nás to. Vždyť od života ke smrti je jen krůček. Malinký krůček. Chvíli tu jsme, a pak už ne. Viděla jsem umírat některé lidi. Když umíral táta, byla jsem s ním, a držela ho za nohu. Byl tam, hýbal se, a pak tam najednou nebyl. Jen jeho tělo. Tenkrát jsem ještě moc umřít nechtěla, přesto jsem si pomyslela:
"tak šťastnou cestu, tati, Ty se máš..."
Malinko jsem mu záviděla. že už je TAM.
Trochu brzo, ale každý máme ten svůj čas jindy.
Ještě na odlehčení jednu příhodu ze života-
synek se mě kdysi ptal, kdy bych chtěla umřít (v kolika letech).
Odpověděla jsem, z legrace, že chci zemřít mladá a krásná...načež se mi dostalo odpovědi:
"Hm, tak tos měla už před dvaceti lety..."
No, letěl po něm polštář, co jsem měla po ruce. :-)
Ale je to fakt. Mladá už to nestihnu.
Přeji krásnou noc, opatrujte se, všichni.
"Když procházíš...> Když procházíš těžkým obdobím, pamatuj, třebaže jsi prohrál velké bitvy, přežil jsi a jsi tady.
Paulo Coelho
Preziti tezkych porazek vsak nemusi byt nezbytne vyhodou. Lidsky zivot, byt treba i plny velikych viteznych bitev, je ve sve podstate stejne jen predem prohranym bojem se smrti.
je tak smutné,když tohle čtu.Co máš za trápení,nepotřebuješ se spíš z toho vypsat? Když spolykáš spoustu léků,tak ti může být akorát blbě,to bych neriskovala.Každý má nějaké trápeníčko,co rodina,děti.Mysli na ostatní.
"Když procházíš...Co vy na to, co si o té myšlence myslíte, co vás napadá?
Teď to mám rozečtené, Rukopis nalezený v Akkonu od Paula Coelha. A jak jsem se tady rozepsala, napadlo mě při čtení, že bych to sem mohla dát.
Budu ráda za vaše názory na tento Coelhův postřeh. Pište názory, úvahy, co chcete, co vás napadne.
mám dotaz nebaví mě život mám víc duvodu proč chci zemřít mužu zemřít i když sním hodně tabletek na spaní ?
"Když procházíš těžkým obdobím, pamatuj, třebaže jsi prohrál velké bitvy, přežil jsi a jsi tady."
Paulo Coelho
můžu zemřít když sním...Ne, jen se dobře prospíš. Několik dní, klidně. Teoreticky může zkolabovat dýchání, ale prakticky se to nedaří, takto se zabít. Dokonce ani v kombinaci s chlastem to nezafunguje tak, jak by člověk předpokládal. Lidské tělo umřít nechce a brání se, nejde mu to zazlívat. možná má víc rozumu, než ta naše bolavá duše. Třeba ví, proč to dělá. Proč se chceš zabít, Anonyme?
ahoj to si piš ...já ano...Sue,
to je fakt hrozné v jakém tlaku se nacházíš.
M se k tomu staví jak? Je naštvaný na Tebe?
Ty jsi teď na neschopence? Promiň, jestli jsi to tu už psala, unikly mi podrobnosti.
Víš, s tím zapíjením hnusných stavů je to dost typické pro ženy. Taky jsem to dělala a dlouho, než to prasklo. Je až neuvěřitelné, že tolik jasných signálů můj muž přehlížel, snad nevědomě, jakoby to nechtěl vidět, uvěřit tomu, že JÁ bych snad mohla být alkoholička.
Myslím, že to není mužova chyba, chlapi jsou prostě nastaveni na řešení. A se situací, která není hnedka řešitelná, si prostě neví rady. Musí to být pro partnera šílené, když manželka pije. Když se vžiju do jeho kůže, nedivím se, že by byl ochoten mě nechat a utéct s dětmi pryč.
Sue, Ty teď nepiješ, vše je ještě ostřejší a bolavější, jakoby neřešitelnější. Napadlo Tě zajít k doktorovi aspoň pro ty prášky? Já vím, že to nevyřeší, ale můžeš díky nim nabrat sílu to období přežít a řešit v klidu s chladnou hlavou.
můžu zemřít když sním plato či dva tabletek na spaní ?
Já také čerpám...Ne, vůbec mě ani nenapadlo, že by jsi mi psala nějak povýšeně, to vypusť!
Jsem ráda, že jsi mi poradila, toť vše. Víš co, mám hromadu svých problémů, mám přirozenou potřebu někde něco sdělit, zároveň bych to i ráda propojila v to, aby to i druhým pomohlo-a to je složitá kombinace. Snadno se pak nabízí, jestli spíš neuškodím. Tak ráda teď vím, že ne.
A má zkušenost s psaním tady na tomto tématu je zkrátka o tom, že nabrat sílu může člověk zcela paradoxně právě na naprostém dně. Ne vždy je téma sebevraždy destrukce.
mi to uvědomit si, že moje...To je ten zajímavý svět a často nespravedlivý svět. Někdo má víc těžkostí, někdo míň a každý se s tím pereme jak jen můžeme.
A často stačí posunout své myšlení. Pak se snadněji dají do pohybu i ty materiálnější záležitosti.
Tak se drž, opatruj se a zase se někdy ozvi
Dík, ráda to teď...Já také čerpám především z vlastní zkušenosti. Mnohdy nad ni není. Ale tohle mě přesto zaujalo. Pokud to ode mě znělo povýšeně, tak se omlouvám, nebylo to záměrem...
Nás jednou na krizové...Dík, ráda to teď vím.
Já žádnou psychologickou praxi nemám, jen jsem hodně prožila. Zároveň si myslím, že i tak se dá druhým hodně prospět.
Snad je skoro souhlas.
A...Nás jednou na krizové intervenci učili, že navést někoho k sebevraždě není možné. Nikoho k tomu neinspiruješ, pokud to nechce udělat. Proto není chyba zkusit se o tom bavit. Nic tím nezkazíš. Maximálně se netrefíš, ale uškodit mu tím nemůžeš.
snadSnad je skoro souhlas.
A pomáhá ti to od myšlenek na sebevraždu nebo tě to spíš k sebevraždě inspiruje?
si říct,že každý máme...přečti si víš psala sem to tu 3x promin
Pošli odkaz