Reklama

Život po padesátce

Návštěvník (Po, 9. 12. 2019 - 20:12)

Nejjednodušší je zajít si na preventivní kontrolu, kde vám bude vyšetřena i krev. Nemá smysl abyste do sebe cpala nějaké "doporučené" vitamíny, které vám akorát vyklidí peněženku, když nevíte co vám je.

Hanka (Po, 9. 12. 2019 - 11:12)

Únava může člověka přepadnout kdykoliv. Nemusí to vždy souviset s věkem. Někdy to může být následek nějakých zdravotních problémů - třeba přechození infekce, o které jste ani nevěděla. Člověk by měl své tělo poslouchat a v každém případě zvolnit, změnit rytmus. Vyšetření krve a další základní vyšetření mohou zjistit příčinu problému.

Vlasta (Ne, 8. 12. 2019 - 21:12)

Zazila jsem neco podobneho. Pomohlo mi, ze jsem zvolnila ohledne domacich praci, zacala chodit pravidelne na prochazky, 1x mesicne do divadla a 1x mesicce pokecat s kamaradkama nad vinem. A zacala jsem uzivat vitaminy. No nejvic asi pomuze dat si do poradku psychiku, delat si radost a nechtit vse zvladat.

Kolemjdoucí (Ne, 8. 12. 2019 - 16:12)

To nemusí být primárně ani tak tím, že je vám o rok víc než loni. Možná jste jen v menopauze, ale pravděpodobnější je, že zažíváte nástup nějakého progresivního degenerativního onemocnění - například parkinsona, roztroušené sklerózy, alzheimera, bipolární poruchy, schizofrenie. Možností je celá řada, ale spolehnout se můžete na to, že z toho pro vás dlouhodobě nekouká nic moc dobrého.

Návštěvník (Pá, 13. 12. 2019 - 16:12)

ty jsi blbec, to se mi snad zdá

M (Út, 1. 3. 2016 - 10:03)

Po 50 musí snad každý...Ano, to je pravde. Jak mile přijdete o páci v tomto věku je to těžké. Člověk musí o sebe pečovat aby ten zápřah vydržel ve vysokém věku. Já mám ještě dost času, ale také přemýšlím do budoucna.

Lena (Út, 1. 3. 2016 - 10:03)

Po 50 musí snad každý ještě pracovat a má s tím co dělat. Zdraví chátrá, ale veřejně to musíte skrývat. Já se zabývám otázkou: ci po 60?

M (Út, 1. 3. 2016 - 09:03)

To je otázka výběru,... Velmi se mi líbí, co jste napsala. Mám to taky tak.Je to smutné být ve vztahu ze kterého není úniku.

Jitka (Út, 29. 10. 2013 - 00:10)

Ja ziju sama a nejsem z toho nadsena.

jirka (Po, 28. 10. 2013 - 22:10)

Tedy já zírám..Po...Ne každý si libuje v samotě.

Teta (Po, 8. 2. 2016 - 14:02)

To je otázka výběru, všechno ná své výhody a nevýhody. Když máte blbý vztah, tak závidíte svobodným. A naopak. Lepší je chlapa získávat než se ho zbavovat.

PRAVDA (Po, 8. 2. 2016 - 11:02)

Žít v páru je hezké,...také je,že vůbec nikde to není bez mráčků,úplně všude je něco.

To (Po, 8. 2. 2016 - 11:02)

Žít v páru je hezké,...máte naprostou pravdu,vidím to úplně stejně.Hledat někoho za každou cenu,to bych ani já nemohla,muselo by to přijít samo.Jinak,to je moje zkušenost,co jsem psala,i žena,která podniká,rozvedla se a není na nikom finančně závislá není štastná.Po nějaké době si našla přítele,ale jak byla dlouho sama,už si na něho nemohla zvyknout.Potom zase jiná kolegyně,tak ta v práci záviděla každému,kdo má rodinu a dávala to hodně okatě najevo.Štvalo jí,že ona přijde domů do prázdného a ostatní za svými partnery.Každému vyhovuje něco jiného,ale upřímně samotnou spokojenou ženskou neznám.Neznamená ale,že taková neexistuje.

Jedna (Po, 8. 2. 2016 - 11:02)

Žít v páru je hezké, pokud ti dva měli to štěstí, že jim je spolu dobře i po mnoha letech manželství, ale žít s někým jen proto, abych někoho měla a nebyla sama, to je o ničem. To je lepší být sama. O mužích je navíc známo, že na stará kolena sice péči partnerky předpokládají v nemoci, ale sami od problémů mají tendenci utíkat, chybí jim empatie, trpělivost, často pokora. Neházím všechny do jednoho pytle, ale moje životní zkušenosti prostě takové jsou, i když z okolí. Žena se musí umět spolehnout především sama na sebe. A asi lepší žít v pohodě sama, než třeba se starým obeckým nebo otravným dědkem. I takových je dost.

Irena (Po, 8. 2. 2016 - 10:02)

A proč? Z jednoho vztahu do druhého? Já zase znám šikovné ženy, které žijí samy. Že by záviděly? A co? Problémy starého manželství? Jdou to ale finančně nezávislé ženy.

Mám (Po, 8. 2. 2016 - 10:02)

nebo spíš znám spoustu lidí,kteří žijí sami a jsou spokojeni? Ani jeden,všichni závidí tomu druhému rodinu.Problém je,pokud žije člověk dlouho sám,později si někoho najde a najednou mu začne spoustu věcí vadit.Proto je nejlepší si vždy najít jiný vztah a to brzy po rozchodu.

Damma (Po, 8. 2. 2016 - 09:02)

Jabka: našla jste sama sebe a už partnera asi tak moc nepotřebujete. Pokud nejste manželé, tak je to snadnější, ale rozchod není jen tak. Chcete ho vyhodit z bytu? Máte dost peněz na vlastní bydlení? Budete ho potom vídat? Už ho nesnesete? Dejte si na začátek trochu víc svobody, nedělejte mu služku a některé dny mějte pro sebe. Pak se uvidí. Otázka samoty je irelevantní.

Radka B. (Ne, 7. 2. 2016 - 23:02)

jabko * to je zajímavé...Problém je v tom, že chlapi bývají většinou ti poslední, co zůstávají a starají se o nemocnou ženu... Těm, kteří to mají jinak, se omlouvám.

sixty (St, 30. 9. 2015 - 19:09)

Dekuju za odpovedi.
To ze je...jabko * to je zajímavé téma. Taky žiju spokojeně sama, ale chápu, že některé ženy mají ze samoty strach. Pravda je, že dokud je člověk zdravý a soběstačný, tak není co řešit, samotné ženské je prostě fajn, obzvlášť když existuje někde někdo, s kým prožívá lásku. Ale možná jednou, až bychom byly nemocné a opravdu staré, třeba bychom byly rády za někoho, kdo nám uvaří čaj a podá léky. Zatím na to nemyslím.

jabka (St, 30. 9. 2015 - 15:09)

Dekuju za odpovedi.
To ze je to hodny clovek jsem dodala ve spechu, a mela jsem to vice rozepsat, omlouvam se. Znamena to, ze to slusny clovek je a musim dodat ze jsem nepoznala pracovitejsiho chlapa. Navic, ja sama jsem pracovita taky, navareno, napeceno, naklizeno mam I kdyz ziju sama. Takze obskakovani lineho zapachajiciho manzela tu nehrozi, to neni nase situace.

Sama nevim v cem je problem, ale neni to jedno? Jen jsem chtela vedet jak to je, v pozdejsim veku, a vidim ze skvele.

Ja se vzdycky citila nadherne, kdyz jsem byla sama. Pamatuju si svoje prvni prazdniny, kdyz rodice odjeli pryc a ja sama v baraku, ten pocit si dodnes pamatuju, venku na lavicce hrnek s kafem, a jen si posedet v letnim ranu byla proste parade.

Vlastne jsem cely zivot trpela ve vztahu. Je to sobectvi? Nevim co to se mnou je. Mam rada ticho, klid, spontannost. Kdyz zijete s clovekem a jste tiche povahy, tak ten vas vzdycky prevalcuje, musime tam a tam, pojdme udelat tohle, dnes se jede tam a tam. Ja posloucham na pul ucha a uz jen premyslim jak ho nekam poslat samotneho abych mohla byt sama. Porad o tom snim! Rodice mi vysvetluji at jsem rada za svuj vztah.

Nevim. Je to takove... neuprimne ze? Uz jsem to nekolikrat udelala, vyzvetlila, a naznacila. Tenhle clovek ma rad cpolecnost a vse spolu, ten to neustoji, ale o to nejde.

Reklama

Přidat komentář