Reklama

Dcera - vrchní díl plavek

Autor diskuse
Anna

Maminky, od jakého věku je podle vás nezbytné, aby dcera nosila i vrchní díl plavek? Zatím si ho neptá a cítí se komfortně jen v kalhotkách. I poslední dovolenou jako 8 letá absolvovala "nahoře bez". Odkdy byste trvali na zakrytí vrchu? Prsa jí zatím nerostou.

Default User Image
Dana (Ne, 5. 5. 2024 - 14:05)

Tak dcerka( necelých 12 ) moc horní díl plavek nosit nechce. Mám s tím docela problém. Sice je ještě plochá ale i tak bych raději kdyby bez řečí ten horní díl nosila. 

Default User Image
Eva (Ne, 5. 5. 2024 - 13:05)

Vrchní díl plavek jsem nosila jen když jsem se styděla, asi tak od 11 do 16, potom jsem začala chápat, že je lepší bez a tak pokud musím být nahoře zakrytá, tak si beru malé tričko, většinou bílé, abych uspokojila ty, co jsou zakrývací a dělají jako pominutí, po namočení je ovšem stejně vše vidět, ale jsem zakrytá. Kamarádky dělají to samé. Naši kluci nás vždy ochraňují. 

Anonym (Út, 30. 4. 2024 - 13:04)

S hrbením se měla problém i naše Alena když jí začala růst prsa. Dívce je třeba vysvětlit, že tělesné změny jsou přirozené a není třeba je skrývat. Většina dívek se však o tak ze začátku stydí za rostoucí prsa. Dovolená může být dobrá příležitost k osmělení. Pokud dívka není extrémně stydlivá a nezpůsobí ji to trauma, je vhodné samozřejmě i osmělit na pláži bez horního dílu. Naše Alena však měla velký problém při prvním svlečení vršku, byla z toho napjatá tak jsem jí jako matka musela pomoci.

Anonym (So, 27. 4. 2024 - 12:04)

Já jsem naší dala vrchní díl až když reálné bylo co zakrývat. Zváčšené bradavky a první náznak růstu prsou může každá mladá slečna vydržet. Je to dobré i proto, aby se dívka nestyděla za tělesné změny. Naše se ve 12 začala hrbit, styděla se za rostoucí prsa. Přes dovolenou však byla nahoře bez, schválně jsem ještě nedovolila vrchní díl. První svlečení do plavek bylo nejtěžší, viděl ji otec i starší bratr avšak alespoň pochopila, že není důvod k styzení. Potom se už ani doma nehrbila a neměla problém proběhnout například z koupelny do pokoje jen se zakrytým spodkem.

Default User Image

Já si myslím že to je pro každou nějak jinak. U vody vidím kolikrát holky kterým určitě nebylo ještě víc než 8 a buď mají celé plavky nebo bikiny i s pidi podprsenkou a některé co už mají náznak prsou si chodí jen v kalhotkách takže různý přístup 👌

Default User Image
Marketa (Pá, 26. 4. 2024 - 11:04)

Ano, je to individuální, naše starší dcera se styděla za prsa hned jak se objevil první náznak růstu. Mladší se nestyděla a když jí začaly růst prsa strávila ještě dvě letní dovolené nahoře bez.

Default User Image
Zuzka (St, 17. 4. 2024 - 15:04)

Já koupila holce plavky a ona nechtěla vršek nosit, ze já také se prej opaluji nahoře bez tak prej co 

Anonym (Čt, 18. 4. 2024 - 09:04)

Nahoře bez před dětmi?

Anonym (Pá, 19. 4. 2024 - 08:04)

A co je na tom špatného? Malým dětem je to jedno a ti starší si zvyknou a nedělají z toho problém. Čím víc se z něčeho dělá problém, tím víc si každý všímá. 

Anonym (Čt, 18. 4. 2024 - 09:04)

Co je na tom špatného? Dnes je jiná doba a ne aby někdo poroučel co mají lidé dělat.

Default User Image
Zuzka (Čt, 18. 4. 2024 - 09:04)

Já se opaluji nahoře bez a max u rybníka chodím i do vody bez. Na koupališti se max opaluji nahoře bez 

Default User Image
Jana (Ne, 14. 4. 2024 - 12:04)

Od 10 let na mě máma navlékla vrchní díl plavek. V 16 jsem pochopila, že je nesmysl nosit ten vršek a i podprsenky jsou vopruz a mám jen tričko nebo top. Občas se našel někdo, kdo měl kecy, ale poslala jsem ho někam a do dnes nenosím vrchní díl plavek a ani podprsenku. 

Default User Image
AD (So, 13. 4. 2024 - 09:04)

Mně máma koupila dvoudílné plavky až když mi rostly prsa. Přesně si pamatuji, že jsme měli jít do Chorvatska a moc jsem chtěla i horní díl, protože už jsem se za ty "lentilky" styděla. Velmi jsem se ale styděla, když mi máma natírala před odchodem na pláž záda a svlékla mě před otcem, který mě nahou déle neviděl. Bože jak jsem se já před ním styděla za těch pár chloupků dolů a rostoucí prsa. Ale přežila jsem to a teď to vnímám jako milé vzpomínky na dětství a dospívání.

Anonym (Ne, 14. 4. 2024 - 09:04)

To mi připomnělo mé zážitky z puberty. Vrchní díl jsem sice měla možná od 6. let, avšak máma měla ve zvyku sundat mi ho někdy na pláži dolů, abych se všude opálila, případně aby vyschl po koupání. V létě když mi už rostly prsa jsem mámě před dovolenou říkala, že se stydím, že vršek ať mi dolů nedává. To mi bylo asi 11 let a prsa mi jen rostla, čili zvětšené bradavky a prsa totálně špičatá, strašně jsem se za ně styděla. Přestože máma věděla, že se už stydím mi každý den dala na pár hodin vršek dolů, prý se ještě nemám za co stydět. Doposud si pamatuji jak mi to bylo nepříjemně, navíc mě takhle viděl otec i bratr. No prostě hrozné. Poslední léto které jsem částečně přežila takto nahoře bez bylo ve 13 letech a prsa jsem měla velikosti možná 1/2 tenisového míčku, tedy ne úplně malé...

Default User Image
MMMM (So, 6. 4. 2024 - 15:04)

To je snad věc těch dívek, kdy chtějí horní díl plavek. Když jejich mámy chodí nahoře bez, tak si myslím že není žádný problém. 

Default User Image
Marta (Pá, 29. 3. 2024 - 11:03)

Také bych to vůbec neřešila dokud jí nezačnou růst prsa.

Anonym (Pá, 29. 3. 2024 - 09:03)

Naší dceři jsem dala vrchní díl až když se začala stydět za rostoucí prsa. Dokonce poslední léto "nahoře bez" měla viditelně zvětšené bradavky a zvládla to. Nemyslím, že je nezbytně nutné zkracovat dětství a sexualizovat dívčí hruď na které není nic na zakřívání.

Anonym (Ne, 24. 3. 2024 - 15:03)

Vrchní díl nosí je výjimečně a spíš má tričko nebo nic, záleží na okolnostech, kde se koupe. Je jí 16. 

Anonym (Ne, 24. 3. 2024 - 15:03)

Naše Adéla nosila vrchní díl jako příležitostný módní doplněk od cca 6 let, stabilně když se začala stydět přibližně od 9 nebo 10 let, nepamatuji si přesně

Anonym (So, 23. 3. 2024 - 14:03)

Naše dívky dostaly vrchní díl najednou, starší měla 11, mladší 9. Starší se už totiž styděla za rostoucí prsa. Mladší se ještě nestyděla, avšak všechno chtějí mít stejné...

Reklama

Přidat komentář