Dá se odpustit nevěra?
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit
Podle toho jaká nevěra.Jednorázový ulet typu:ožral,zhulil a bezvědomí o...a ráno se vyděsil,se asi odpustit dá,ačkoli to bude stát skřípění zubů a bezesné noci,ale citovou a dlouhodobou?Za sebe říkám,že ne.Já bych to nedokázala a ani bych takového už nechtěla-proč taky..Leda..kdybych na tom měla hlavní vinu,že jsem na něj kašlala a on by ji nemiloval,byla jen flastr a skutečně by to ukončil-hned v ten moment.Tak to bych asi za pomoci psychoterapeuta možná vydejchala..ačkoliv má ješitnost,no nevím nikdy co ona uděla..ale spousta lidí to dokazala-ovšem s pomocí odborníků to lze daleko lépe.A musí oba chtít.Mileno a on s ní spí i v této době?Vesele v tom pokračuje?
Ahoj Mileno, já jsem svému příteli odpouštěla nevěru celé tři roky (tedy tři roky jsem o tom věděla). A i když jsme se to snažili lepit, protože já ho velmi milovala a svým způsobem ho mám ráda i teď, už jsem mu nedokázala věřit. On se s dotyčnou "kamarádkou" jak ji nazýval stýká dodnes, ale jinak je sám a já už s jiným partnerem. Prostě, nedá se to úplně odpustit. Vždycky se to někde znovu ukáže, i když třeba v afektu.
Mileno, stalo se asi před šesti roky. Náš vztah je od té doby narušený čím dál víc, a ikdyž bychom měli letos 25. výročí svatby, netoužím po ničem jiném, než z toho vypadnout.
ne ne a ne!!! Plne souhlasim s Pavlou!!!Ale, situace je ponekud jinsi, kdyz je nekdo dlouhodobe v zahranici (jak vis, ze on tam nepodved tebe???), takze Milenko, muj otec taky zacal mamu podvadet, a taky to melo zkoncit....trvalo to nakonec 13 let. Dal od neho ti povidam, pokud se to stava opakovane, tak jde o nevylecitelneho chlipnika a kretena...predstav si (mozna ze se uz stalo), ze by ji udelal dite??? Co bys tomu rekla????
Dá se odpustit nevěra?Odpustit se dá, zapomenout nikoli. Ale zdaleka ne každý ji odpustit dokáže. Chce to určitou osobnost a sílu a vyřešit si v sobě spoustu věcí. Pokud to pochopí i ten druhý, ten který podváděl, může to vztah posílit a utužit.
Děkuji Ti za Tvůj příspěvek. Právě nevím co mám dělat, protože ho fakt ještě miluji,ale na druhou stranu je to tak ponižující, že nevím jestli na to jsu schopná zapomenout. A jak Váš vztah funguje? Není narušený? Nevím jestli bych to partnerovi čas do času nepředhodila.
Ahojky,možná to nebude úplně k tvému problému, ale také se to týká nevěry. Nejsem si jistá, jestli bych dokázala odpustit já. Zatím jsem se s tím nesetkala a doufám, že nesetkám. Musí to hrozně bolet. Když ale můj přítel odjel na půl roku do zahraničí, jednoho dne se to stalo u mě. Podvedla jsem ho. Přišel na to po návratu, byl nešťastný, říkal, že to byla velká rána.... ale nakonec mi odpustil. A za to jsem mu neskutečně vděčná a vážím si toho gesta. Opravdu to pro mě moc znamená. Nevím, zda tě tvůj muž ještě podvádí, ale pokud už je to pryč, zkus mu odpustit. Ale jak říkám, nevím, jestli bych to sama dokázala...
Zkušenost s tímto naštěstí nemám,ale jak to tady pročítám témata typu e-mail=nevěra nebo mobilní tel.=nevěra, tak mám pocit, že každý vztah muže a ženy ať je ze začátku braný třeba jenom ze srandy se zvrtne do opravdové nevěry. Pro mě teda už je nevěra i intimní dopisování s druhým člověkem. A docela mě děsí v jaké to žiji společnosti. Nejsem zas taková moralistka, to zase né, ale určitý zásady ve vztahu by měly být. A když si pomyslím, že si dvá slibují lásku, úctu a věrnost dokud je smrt nerozdělí, tak by si to měli pořádně rozmyslet než to všechno zahodí.
Tak co nemáte nikdo žádnou zkušenost?
Co si myslíte,dá se odpustit nevěra? Můj manžel mě podvádí s o 2 roky mladší holkou.(ona 26,já 28 a on 32) Měla jsem podezření a dělala mu scény. On tudíž logicky utíkal k ní. Pak jsem mu to konečně dokázala, když jsem přišla za ním do práce a ona mu tam pomáhala s papíry. Naštěstí měl v sobě tolik slušnosti a nedělal ze mě blbce. Řekl, že to ukončí,ale po dvou měsících jsem zjistila, ze to pokračuje. Dušuje se, že miluje jenom mě,že si ji nikdy nevezme,ale stále to není schopný ukončit.To mě moc trápí,protože je jasný,že prostě má rád dvě ženy. Já se ale nedokážu o něj dělit. Vím,že není můj majetek, ale věrnost je pro mě důležitá. Ještě ho pořát po deseti letech miluji, ale nevím, jak dál.
Ahoj,jestli mě podváděl v zahraničí, vůbec neřeším a nechci řešit. Za prvé jsem ho podvedla já tady a za druhé mu opravdu věřím a nehodlám se pitvat tím, zda oprávněně nebo ne. Důvěra je pro mě to důležitější. Věřím, že tam nic takového neudělal. Já jsem ho podvedla, když jsem se opila a už to nevydržela. Žádné city v tom nebyli a to jsem mu taky řekla. Náš vztah se kupodivu spíš zlepšil, začali jsme si být vzácnější a asi dva měsíce potom se zasnoubili. Je blbé, že to takhle narovinu říkám, ale asi pomohlo, že zažárlil. Ale už bych to nikdy, NIKDY, neudělala, protože za tu ránu někomu, koho milujete, to nestojí.
Pošli odkaz